Nu är trillingnöten tillbaka – men inte i Aladdin-asken

Om jag får säga det själv var trillingnöten nästan den enda goda pralinen i Aladdin-asken – och den togs bort?! Herrens vägar äro outgrundliga som man brukar säga, men nu har Conditori Nordpolen i Vara löst problemet. De har precis börjat baka sin egen trillingnöt.

Conditori Nordpolen bakade Aladdin-favoriten förra julen också, och nu har de precis börjat ladda upp inför årets julsäsong.

– De som har käkat Aladdin-asken blir jätteglada över vår trillingnöt. De är förtjusta i den och har saknat den, säger Jessica Isaksson, konditor på Nordpolen.

I går tillverkades 300 trillingnötter och i dag fortsätter arbetet med att fixa ett lager inför jul.Totalt bakar konditoriet mellan 20 000 och 30 000 praliner under en julsäsong, men då är alla olika sorter inräknade.

Nordpolens trillingnöt görs genom att en klick choklad spritsas ut och på den fäster man sedan tre rostade hasselnötter. Därefter både handdoppas den och ringlas över med choklad.

Smakar den som den gamla hederliga trillingnöten då?

– Ja, det tycker jag. Jag har inte ätit jättemånga ur den asken, men som jag minns är det samma smak. Ljus choklad och hasselnöt är ju en väldigt bra kombination, säger Jessica Isaksson.

Långt att åka till Vara? Så här bakar du din egen trillingnöt!

Vill du se mer sånt här? Följ amelia på Facebook så missar du inget!

Du kommer också att vilja se:

Chokladlasagne –bästa receptet för alla som älskar choklad

De 5 bästa orsakerna till varför du borde äta choklad varje dag

Därför ska du aldrig lägga bröd i kylen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!