Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är klassikerna som försvinner ur Aladdin-asken – och smakerna som ersätter dem

Hej då trillingnöt och körsbärslikör! Välkommen hallonlakrits och fläderblom!

När nya Aladdin-asken lanseras i oktober saknas två favoriter i pralinblandningen. Trillingnöt och körsbärslikör har plockats bort för att ge plats åt nykomlingarna hallonlakrits och fläderblom.

– Att förändra innehållet i asken väcker alltid starka känslor, vilket är ett bevis på hur engagerade Aladdins fans är i sina favoritsmaker, sägerJonas Magnusson, marknadschef för Marabou.

Varje år säljs över 2,5 miljoner Aladdin-askar i Sverige.

– Aladdin har en 75 år lång tradition av att utveckla askens innehåll för att möta rådande trender och smakpreferenser. Lakrits är en av de mest folkliga och tidsenliga smaker som vi har idag och gensvaret från våra fans på Facebook gav den en självklar plats i asken, säger Jonas Magnusson.

Fläderblomspralinen har tagits fram tillsammans medJosefine Baummann,Årets Konditor 2011.

– I Sverige är vi ganska traditionella när det kommer till choklad men samtidigt gillar vi att testa nya smaker. Därför experimenterade vi till en början med djärva smaker men landade till slut i fläderblom som känns både exotisk och svensk på samma gång, säger Josefine Baummann.