En bra foundation gör underverk – det gäller bara att hitta den som låter huden andas, ger önskad täckning och dessutom sitter på plats länge. Här är amelias testfavoriter!

En mängd foundations har testats av amelia-läsare i olika åldrar. Här visas testets bästa produkter.

1. Skin illusion foundation spf 15, Clarins
clarins

Betyg: 5
Som en andra hud. Årets höjdare för dig som vill ha hud med en naturligt daggfrisk look. Den tunna, silkiga krämen riktigt smälter in i huden som får en rent magisk glow. Lätt att dosera, tack vare en kork med pipett. Läs mer och köp här. 

2. Barepro performance wear liquid foundation spf 20, Bare minerals

bare-mineral-foundation-test
Betyg: 4+
En hudvårdande dyrgrip som är skönt krämig och ger full täckning med smickrande blur-effekt, som det ibland kallas när en foundation är extra täckande och utslätande. Passar den som vill täcka akneärr och pigmenteringar och vill ha hållbarhet i toppklass. Värd varje krona! Läs mer och köp här. 

3. Touche éclat de teint, YSL
yves-foundation-test-bast-2019

Betyg: 4+
Ovanligt dryg foundation ger den torraste hud fin lyster, tack vare transparenta pigment som gör att hyn får glow utan att bli glansig. Finns även i mörka nyanser. Hållbarheten är ovanligt bra. Läs mer och köp här. 

4. Backstage face & body foundation, Dior

dior-foundation-test
Betyg: 4
En proffsig allround-foundation som ger naturlig finish men är byggbar, så du lätt kan arbeta upp mer täckning. En riktig partyfoundation som är både svett- och vattenresistent. Läs mer och köp här.

5. Miracle touch skin smoothing foundation, Max factor

foundation-test
BETYG: 3+
Den här dosan är en riktig kameleont – dess fasta foundation blir flytande när du applicerar. Krämen kan ge alltifrån tunn till full täckning och dubbeljobbar gärna som concealer. Läs mer och köp här.

6. Budgetkap! Photofocus foundation, Wet n wild

foundation-test-1
BETYG: 3
Ett bra budgetval om du vill få fin, hållbar färg och samtidigt förvilla ögat så fina linjer och grova porer syns mindre. Krämen är tät och lite torr, så slarva inte med fuktkrämen innan. Läs mer och köp här. 


Så får du din foundation att sitta längre

Tips! Med en bra primer, som appliceras som en grund före foundation (tänk som spackel!) kommer sminket att sitta längre.