Makeupkräm som täcker, ger fukt, lyster och skydd – det är precis vad BB-krämen gör. Kusinen CC-cream täcker mer och korrigerar hudtonen. Här är är testpanelens favoriter!

En mängd produkter har testats av amelia-läsare i olika åldrar. Här visas testets bästa produkter.

1. CC color correcting creme, Lumene
lumene-bäst-i-test-cc-cream

Betyg: 5

Lätt och smickrande färgutjämnare som matar huden med fukt under dagen. Passar alla hud­typer och ger bästa sortens täckning utan att hyn liknar en halvgräddad pannkaka. Läs mer och köp här.

2. CC+ your skin but better spf 50, IT cosmetics

cc-cream-test-2019

Betyg: 4+

Det som står på tuben är helt sant: ”full coverage cream”. Krämen är lättare än en täckande foundation, men döljer ändå allt som du vill dölja. Resultat: naturligt jämn hy! Läs mer och köp här.

3. Budgetkap! CC c’est magic spf 20, L’Oréal

CC-cream-test

Betyg: 4+

Silkeslen CC-kräm som ger verklig valuta för varje krona. Den gröna tonen försvinner på huden men täcker varje rodnad utan att du ser det minsta spacklad ut. Känns lätt och skön! Läs mer och köp här.

4. Illuminating supple blemish cream spf 40, Klairs

Klairs_Iluminating_test

Betyg: 4

Härligt fyllig BB-kräm som känns ovanligt vårdande. Snäll täckningsgrad passar dig som vill att naturliga skiftningar ska anas. Finns tyvärr inte för mörkare hudtyper. Läs mer och köp här.

5. Glow time full coverage BB-cream, Jane Iredale
_jane-iredale-glow-time-bb-cream-bb-test

Betyg: 4

Superlystrig BB-kräm med suverän täckning och som samtidigt ser till att din hy får glow som aldrig förr. Prislappen är ganska hög, men krämen är rent beroendeframkallande. Innehåller dessutom solskydd. Läs mer och köp här.

6. Tinted moisturizing cream spf, Idun
idun-bb-cream

Betyg: 3+

Den här näringsrika fuktkrämen har pimpats med smickrande pigment och är ett bra val för dig som ­föredrar naturlig hudvård. Obs: Inne­håller inget solskydd. Läs mer och köp här. 

7. BB bronze & glow spf 12, Isadora

BB-Cream-Bronze-&-Glow-159-kr

Betyg: 3

BB-kräm och primer som ger en lätt, solkysst lyster. Ger lätt återfuktning och ett utjämnande sommar-filter men täcker inte tillräckligt för att blemmor och röda partier ska ­försvinna. Läs mer och köp här. 


BB och CC – vad betyder det?

BB-kräm är vad som tidigare kallades för ”färgad dagkräm”, men den nya generationen ­har alltid fem ­viktiga egenskaper: färg, fukt, vård, lyster plus solskydd. BB-krämer är lätta­re än foundation, och passar perfekt till vardags. BB står för ”beauty balm” eller ”blemish balm”.

CC-kräm är färgkorrigerande och ger lite mer täckning än BB-kusinen. Gröntonade krämer, till exempel, dämpar rodnader. De med rosa eller lila pigment gör huden mindre glåmig. Innehåller alltid spf. CC står för ”colour control” eller ­”colour correct”.


Fler test från amelia-redaktionen