Malins minisemlor
Bulla upp inför semmelfesten nästa vecka med Malins goda minisemlor.
Minisemlor!
Ingredienser:
? 100 g smör
? 3 dl mjölk
? 2/3 pkt jäst (cirka 35 g)
? 1/2 tsk salt
? 1/2 dl strösocker
? 1 tsk stötta kardemummakärnor
? 1 ägg
? 8–9 dl vetemjöl
? 2 tsk bakpulver
Fyllning:
? 300 g mandelmassa
? 1 äggula
? 2–3 msk vispgrädde
? Rivet skal av 1 citron
? Cirka 3 dl vispad grädde
? Florsocker
Gör så här:
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut den i degvätskan. Häll i salt, socker, kardemumma och ägg.
2. Arbeta in 6 dl av mjölet väl. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
3. Gör under tiden fyllningen. Mixa ihop mandelmassa med äggula, grädde och citronskal till en slät smet, ställ åt sidan så länge.
4. Knåda in 2 dl mjöl blandat med bakpulvret i degen. Tillsätt ytterligare 1 dl mjöl om det behövs. Rulla ut till två längder, skär i bitar och rulla dem till cirka 70 kulor.
5. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa i 15 minuter.
6. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten till övre delen av ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
7. Skär av ett lock på varje bulle och pilla ut lite av inkråmet. Klicka eller spritsa i fyllning.
8. Vispa grädden fast. Spritsa eller klicka den på fyllningen. Lägg på
locket och pudra väl med florsocker.
Mejla in recept och bild på dina egna semlor och bakverk till red@amelia.se