Artikeln innehåller annonslänkar

Njut i sommar – utan lårskav. Det finns massor av olika typer av skydd mot detta som fungerar toppen.
Njut i sommar – utan lårskav. Det finns massor av olika typer av skydd mot detta som fungerar toppen. Foto: Istock (montage)

Lårskav? 7 bästa sätten att förhindra skav mellan låren (som funkar!)

Sommarklänningen är på och genast påminns man om de där skavsåren som alltid uppstår mellan låren när det är varm och fuktigt. Men du behöver faktiskt inte lida i onödan! Det finns väldigt enkla knep för att förebygga skav – här har vi samlat de bästa!

1. Cykelbyxor mot lårskav

Hejdå lårskav 4-ever! Cykelbyxan är det perfekta plagget att ha under en klänning. Svårigheten är bara att hitta en bra längd. Inte för långa så att de syns, men inte heller för korta så att de inte gör sitt jobb. En del cykelbyxor har också förmågan att åka upp - så leta gärna efter cykelbyxor med en liten silikonkant längst ner.

Här är några av våra favoriter:

Cykelbyxa med spets från Ginatricot. Mer info och köp här.

Twilfit har ett par korta silkesbyxor som passar perfekt under klänning eller kjol för att förebygga lårskav. Finns även i vitt! Mer info och köp här.

2. En längre trosa funkar också fint!

En extra lång mormorstrosa kan också fungera riktigt bra mot lårskav. Enkelt och skönt - här en bra från Lindex! Mer info och köp här. 

3. Babypuder

Babypuder eller andra sorts kroppspuder kan förhindra lårskav. Det ger ofta en silkeslen och friktionsfri känsla. Dock kan det var lite knepigt att sätta på, då det finns en risk att det hamnar puder "överallt". Dessutom behövs det bättras på under dagen. Men ett knep här att sätta deo på låren innan du trycker fast pudret - då håller det längre!

4. Olja

Babyoljamandelolja... eller varför inte vaselin! Att använda oljor mellan låren är en quick fix för att snabbt skapa en skön obefintlig friktion. Men man kan behöva "slabba på" ordentligt - och fylla på ofta under dagen...

Varning. Vissa tyger kan bli fläckiga av olja, så var lite extra försiktig för att inte förstöra en klänning du håller kär.

5. Deo

Smeta på deo mellan låren och låt torka in. En deo är dessutom lätt att ta med sig i väskan om man skulle behöva bättre på under dagen!

6. Skyddskräm mot skav

Det finns flera olika typer av skyddskrämer mot skav. Dessa är en klass för sig!

Här är tre skyddskrämer, den översta från The skin agent är min personliga favorit. 

Redaktörens favorit: The skin agent. En favorit som är utformad som en deo som man bara smetar på, vilket bildar en tunn hinna som skyddar huden. Den tål till och med svett.

BodyglideDet blir inte kladdigt, och det försvinner inte om man svettas. Fungerar riktigt bra!

Secret shield. Ger en glidig känsla och håller länge! I kommentarerna om detta stick står det bland annat: "Secret Shield is a life changer! I wore dresses all summer long in total comfort. I’ll never be without a stick."

7. Lårband eller bandelettes ger bra skydd

Lårband är ett stretchiga band som man har runt låren, vilket förhindrar att låren går mot varandra. Dessa nedan är från Twilfit och är både mjuka och lena. På insidan finns en silikonkant som förhindrar dem från att glida upp eller ner. 

De från bandelettes är också väldigt populära. De finns även i spets.

Bonustips när du badar! Byt om snabbt från blöta bikinitrosor

Efter badet, försök att byta om till torra bikintrosor på en gång, innan du börjar gå någonstans. När trosorna är blöta så blir det fuktigt mellan låren som gör att det skaver ÄNNU mer. Speciellt om det råkat fastna sand eller något sådant där.

LÄS OCKSÅ: Röda prickar, solfinnar och skavsår – så slipper du sommarens beautyproblem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!