Foto: Istock

Röda prickar, solfinnar och skavsår – så slipper du sommarens beautyproblem

Ducka sommarens vanligaste beauty-missar! Här är skönhetsknepen som räddar dig från både fläckiga fuskbrännor och skoskav.

1. Smörj dig på stranden – utan sandkorn

Problem: Att smörja in sig själv (och kidsen) i solkräm på stranden borde räknas som en OS-gren. Sand som fastnat under fötter och på smalben kan utgöra en rätt så ruskig peeling när den blandas med solkräm som ska smörjas ut. Uh…

Lösning: Ta bort alla sandrester genom att spreja eller puffa på babypuder eller kroppspuder på området innan du smörjer för att inte riskera att riva huden. Det absorberar det feta, svettiga och oljiga som sanden fastnat i och gör den lätt att borsta bort innan du smörjer in dig på nytt.

 

2. Rätta till ränderna från fuskbrännan

Problem: Du hade lite bråttom när du smorde in dig i brun utan sol-kräm, och i dagsljus ser du nu ut som en zebra på grönbete.

Lösning: Mörkbruna knogar och fotsulor och orangea knäskålar? Åh nej. Men du behöver faktiskt inte vänta på att din fläckiga fuskbränna ska försvinna. Brun utan sol-jätten St Tropez släpper nu en ny mousse som innehåller bland annat karbamid och bikarbonat som hjälper till att ta bort färgen från det översta hudlagret, plus godsaker som probiotika och aloe vera som lugnar huden. Effekten? Mjuk hud utan skarpa BUS-kanter. Läs mer och köp här!

Tips! Läs vårt stora Brun utan sol-test här. 

 

3. Röda prickar av rakning? Inga problem! 

Foto: Istock

Problem: Du vill trimmar bikini-­linjen, men efter rakningen rodnar huden längs troskanten och fylls av röda och onda plitor.

Lösning: Den vanligaste orsaken till finnar vid muffen är inåtväxta strån, ­vilket ofta beror på att död hud ligger som ett lock och blockerar hårsäckens öppning. I kombination med rakning (och en fuktig bikinitrosa på det) är irritationen ett ­faktum.

Gör så här: Peela huden med en snäll skrubb (vi gillar Scrub o’clock som peelar och återfuktar) och använd en produkt med syra som ­löser upp bindningarna mellan de döda hudcellerna. En vanlig ­toner för ansiktet med syra funkar även på kroppen! Raka alltid med vassa, rena blad och i strånas växtriktning.

 Glycolic acid 7% toning solution från The ordinary och Scrub o’clock, mineral & moist, Monsun.

 

4. Strosa i sandaler – utan att få skoskav

Problem: De nya, snygga sandalerna har gett illröda och svidande skavsår. Aj!

Lösning: Testa sprejdeo över och runt fötterna från dag ett! Deodoranten tar bort fukten vilket minskar friktionen mot skon och inte minst hudens känslighet, vilket är två bidragande orsaker till skoskav. Är du ­riktigt initierad testar du en ­fotdeo ­direkt, som ibland ­kommer i ett handväskvänligt format med lätt uppfriskande doft.

 

5. Trolla bort solfinnarna

Problem: Alla feta solkrämer i kombination med att du svettas som en gris har gett din hy en chock, och nu ser du ut som en hormonstinn, finnig tonåring på både rygg och skinkor.

Lösning: Finnar på rygg och rumpa (buttne!) är supervanligt och kan dyka upp så fort värmen gör sig påmind. Ta för vana att duscha direkt efter att du har svettats (inget skrollande på ­instagram efter gymmet!) och testa Skin treats nya kroppskräm med zink och prebiotika som verkar ­­antiinflammatoriskt och lugnande.

 

LÄS OCKSÅ: Pigmentfläckar i ansiktet – allt om behandling och krämer

 

6. Undvik en hårresande ”beach”-frisyr

Foto: anyaberkut

Problem: Du drömde om sexiga ”beach-lockar”, men efter bad i hav och pool tampas du istället med ett fågelbo av friss och slitna toppar.

Lösning: Låt värmeverktygen, och ­håret, vila i den mån det går under ­semester och utnyttja tiden i solstolen till att ha i en närande och stärkande ­hårinpackning. Ju längre, desto bättre är det som gäller när det kommer till inpackning. Även en kallpressad, närande arganolja blandat med UV-skydd för ­håret är ett toppentreat för slokande längder.

LÄS OCKSÅ: Lårskav? 7 bästa sätten att förhindra skav mellan låren (som funkar!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!