Julpyssel – så torkar du apelsinskivor (till vackra girlanger)
Att torka apelsin är enkelt om du följer dessa instruktioner. Använd din torkade apelsin till olika juldekorationer.
Torkad apelsin, så gör du:
1. Skär tunna skivor av valfritt antal apelsiner.
2. Sätt ugnen på låg värme, allt mellan 50-100 grader är lagom. Börja dock på lägsta värmen, och höj gradvis om det behövs.
3. Placera apelsinskivorna på ett ugnsgaller.
4. Låt apelsinskalen stå i ugnen tills de börjar mörkna och anta ett torrare utseende. Märker du att det behövs mer värme höj ugnsvärmen (max 100). Titta till apelsinerna ofta så de inte bränns eller torkar ihop alldeles för mycket.
5. Apelsinerna är färdiga när frukten inte längre känns blöt. Det tar cirka 4 timmar med angivna gradantal.
Trä upp apelsinskivorna på snören och häng i fönstret. Otroligt dekorativt!