Så gör du hetaste frukosttrenden just nu – klassikern pocherade ägg!
Klassikern pocherade ägg är den senaste frukosttrenden – i alla fall om man får tro det man läser och ser i sociala medier. Den här guiden lär dig allt du behöver kunna om äggrätten: allt från hur du kokar det perfekta pocherade ägget, till hur du slänger ihop en Ägg Benedict!
Pocherade ägg är inte bara gott, det är dessutom förvånansvärt enkelt att göra! Den här filmen visar hur du gör de perfekta pocherade äggen till helgens frukostar och bruncher.
https://youtu.be/mZGd0TrGJ9s?frameborder=0&height=360&width=640Ägg Benedict
Pocherade ägg kommer i flera varianter. Mest känd är klassikern Ägg Benedict som görs tillsammans med Hollandaisesås och skinka på ett gott bröd. Klicka här för att ta reda på hur du gör.
Bildkälla
Lyxig variant med sparris och prosciutto
Perfekt bjudmat! Snart är sparrissäsongen här – varför inte ta tillfället i akt och lyxa till brunchen med pocherade ägg, lufttorkad skinka, sparrisknippen och parmesan?
Bildkälla
Med avokado och harissa på surdegsbröd
Den här smörgåsen med het harissa, krämig getost och mosad avokado, utgör en fantastisk kombination tillsammans med ditt pocherade ägg. Ett gott surdegsbröd till och brunchen (eller lunchen!) är en succé. Recept hittar du här.
Bildkälla
Du vill inte heller missa:
Visste du att man kan göra äggröra i mikron?
Så gör du hemgjorda chips – på 3 minuter
Vi har testat årets semmelnyheter – så står de sig mot klassikerna