ANNONS

Innehåll från Zeta Piadina

Så lagar du trendig italiensk streetfood

Har du hört talas om italiensk streetfood? Piadina – ett tunt, frasigt bröd som värms och fylls med dina egna italienska favoriter. Så här enkelt lagar du den nya trendmaten. Perfekt till både vardag och fest.

Ta med en bit av Italien hem till dig. Den italienska trendmaten Piadina kommer att göra succé hemma vid middagsbordet. Den går snabbt att tillaga och du kan variera den i näst intill oändlighet, efter egen smak och tycke. Familjens vegetarian kommer uppskatta Piadina precis lika mycket som charkuteri-älskaren. 

Så vad är då Piadina? 

– Piadina är lika italienskt som pasta och pizza men inte lika känt. Det vill vi nu ändra på. Vi är stolta över att kunna lansera en äkta ursprungsskyddad Piadina, bakad helt utan tillsatser. Den doftar bröd, den smakar bröd, kan fyllas med nästan vad som helst och passar vid de flesta av dagens måltider, säger Måns Falk, ansvarig för Di Luca & Di Lucas matakademi Accademia Di Luca. 

Vegetariska alternativ finns det gott om. Som här med pesto, oliver och pinjenötter. Mums! Foto: Ulrika Pousette/Zeta

Förbered genom att köpa hem det du vill toppa din Piadina med. Traditionellt serveras den tillsammans med mozzarella och kokt skinka, men likt en pizza kan du lägga på i princip vad som helst som du gillar – italienska smaker som pesto, soltorkade tomater, tryffelcrème, olika slags tapenader eller några droppar fyllig balsamvinäger smakar fantastiskt. Eller kanske testa tillsammans med sältan från riven parmesanost och vällagrad torkad skinka. 

Tre steg till en snabb och god vardagsmiddag

Så här enkelt tillagar du en Piadina. 

 1. Bred lite tomatpuré på din Piadina och stek brödet i en het panna tillsammans med lite olivolja. 

2. Strö över din topping. Här har vi valt mozzarella, kokt skinka och tomater. Strö över lite riven parmesan och oregano. 

3. Låt brödet steka i pannan någon minut, tills du ser att osten börjar smälta en aning. Strö då över rucola och vik ihop brödet. Njut direkt!  

I hela Emilia-Romagna är Piadina så typisk att den har tagit plats på finhyllan, bland Italiens ursprungskyddade produkter. Därifrån har den sedan tagit ett skutt rakt in i hemmaköken över hela Italien. Foto: Zeta

Tips för familjen! 

En matig Piadina passar också utmärkt i picknick-korgen. Toppa med det som barnen gillar, goda ostar, korvar och annat smarrigt. Stek och packa med på utflykten.

Zeta Piadina är ett färskt bröd som finns i kyldisken. Bakat på vetemjöl, 6 % extra jungfruolivolja, bakpulver, vatten och salt. Innehåller inga konserveringsmedel.

 

Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese. Eller kort och mycket gott: Piadina. En utsökt streetfood från Italien som seglar upp som en mattrend just nu. Foto: Zeta
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Zeta Piadina och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia och få in-ear hörlurar på köpet. Läs mer!