ANNONS

Innehåll från Systane® Complete Ögondroppar

Vill du se piggare ut? Testa de här sex smarta knepen!

Under årets mörka månader är vi många som går runt likt trötta zombies. Ett fiffigt trick för att se fräschare ut är att lägga fokus på ögonen.

Ögonen påstås vara själens spegel, och visst ligger det något i det. Dina ögon avslöjar om du känner dig trött, stressad eller uttråkad. Det kan såklart låta deppigt – men misströsta inte! Det finns en hel du kan göra för att locka fram glimten i ögat.

1. Blinka ofta

Torra ögon gör ingen glad. Men det är ack så vanligt – speciellt om man sitter framför datorn hela dagarna. Det beror på att du blinkar mer sällan när du tittar på en skärm. Så blinka så mycket du bara orkar, det är ögats naturliga sätt att återfukta sig.

2. Smörj med ögonkräm

 Dutta några små klickar ögonkräm med lillfingret i en C-form under ögonen och under brynen. Avsluta med en droppe Systane® Complete ögondroppar i varje öga.

Runt ögonen sätter livet lätt sina spår. Där är huden känsligare än i övriga ansiktet, så du har mycket att vinna på att lägga till en ögonkräm i din dagliga hudvårdsrutin. Satsa på en anti-ageingprodukt som jobbar mot rynkor och linjer och ljusar upp mörka ringar.

3. Använd ögondroppar

Precis som du återfuktar din hud kan du också behöva återfukta dina ögon. Ögondroppar ger supersnabb lindring för trötta, torra och grusiga ögon. Systane® Complete ögondroppar fyller på med fukt och stärker tårfilmen, alltså den del av ögat som producerar tårar. Och det går supersnabbt – droppa bara en till två droppar i varje öga och blinka.

4. Glöm inte solglasögonen!

Solglasögon är inte bara en snygg accessoar – de ger också ögonen och huden runt dem välbehövligt skydd.

Är det något som får den tunna huden runt ögonen att åldras snabbare så är det UV-strålning. Visst ska du njuta av solen i måttliga mängder, men var noga med att alltid skydda både ögonen och huden runtom med ett par bra solglasögon – även på hösten.

5. Gör avslappningsövningar

Sitter du framför en skärm är det viktigt att ta pauser då och så. Fokusera blicken långt bort och passa på att göra avslappningsövningar.

Stress syns även i dina ögon. Prova att göra några avslappningsövningar för att få ett lugn i blicken. Håll huvudet rakt och titta rakt fram samtidigt som du slappnar av i hela ansiktet. Öppna och stäng sedan ögonen i en mycket mjuk och lätt rörelse minst tio gånger.

6. Lägg gurkskivor på ögonen

Har du svullna ögon eller påsar under dem? Det klassiska knepet att lägga gurkskivor på ögonen är en utmärkt idé. Gurka innehåller askorbinsyra som suger ut överflödig vätska i huden. Dessutom ger det en härligt uppfriskande känsla!

Alcon Systane® Complete smörjande ögondroppar återfuktar och ger optimal lindring till ögat. De rekommenderas till alla typer av torra ögon. Lipiddroppar i nanostorlek reparerar och fyller ut defekter i tårfilmen, vilket bidrar till att återuppbygga och stabilisera tårvätskans struktur.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Systane® Complete Ögondroppar och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!