ANNONS

Innehåll från RFSU AB

Bästa leksakerna för att krydda ditt sexliv – så kan du väcka din lust

Hur fungerar lust? Och är det sant att man blir mer kåt av att ha sex ofta? Sexologen Suzann Larsdotter ger svar på det – och tipsar om hur du kan väcka eller öka din lust.

Ens sexlust kan vara komplex. Olika människor har olika mycket lust, och dessutom varierar lusten för en själv genom livet.

– Vi har en biologisk sexdrift, men lusten är inte som exempelvis hunger. Vissa personer får spontan lust medan andra behöver hjälpa lusten på traven, berättar Suzann Larsdotter som är sexolog hos RFSU:s förbundskansli. Om du vill utforska din lust med hjälp av sexleksaker erbjuds idag ett stort utbud från en mängd nätbutiker. Väljer du att handla sexleksaker just från RFSU:s webbshop stödjer du samtidigt RFSU:s arbete för Body Rights – allas rätt att älska vem de vill, uttrycka sig själva och sin sexualitet och bestämma över sin egen kropp.

Suzann Larsdotter Foto: Nadja Hallström

Suzann menar att livet i stort helt enkelt påverkar ens sexlust. Psykiskt och fysiskt mående, så som stress, depression och lite sömn är sådant som kan ha en inverkan på lusten.

– Det finns en teori som handlar om att lust är beroende av gas och broms. Om man inte har så mycket lust och skulle vilja ha mer, så trycker man för dåligt på gasen. Då måste man inventera hos sig själv. Vad ger mig lust? Sedan får man fokusera på det.

Suzann förklarar att det också finns sådant som bromsar in lusten. Vissa saker, som för lite sömn, kan vara enklare att råda bot på än om man har en dålig relation till sin partner.

– Man måste fundera över bromsande faktorer. Om man struntar i dem spelar det ingen roll hur mycket man trycker på gas.

Lust är som dina cykelkunskaper

Att lusten går upp och ner är helt normalt.Suzann menar dock att tanken om att man blir mer kåt av att ha sex ofta stämmer.

– Om man underhåller sin lust är det lättare att hitta tillbaka till den. Man gympar könsorganet kan man säga. Ju mer man ägnar tid åt något, desto mer lättillgängligt blir det. Det är som med att cykla. Om du lärt dig cykla kan du det sen, men om det går lång tid mellan gångerna kan det vara lite vingligt och svårt att hitta cykeln inne i förrådet.

Suzann säger att oavsett om man har sex med sig själv eller någon annan så är det bra att onanera.

– Det håller igång kroppen och det psykologiska. Du får kontakt med din lust och lär känna din kropp.

Testa nytt och väck fantasier

Hur kan man då, om man vill, öka sin lust? Ja det finns naturligtvis en massa olika saker man kan testa. Suzann ger sina bästa tips på hur du kan öka din lust!

1. Använd alla sinnen

– Allt som gör en upphetsad kan man bejaka. Dofter man går igång på, man kanske gillar silkiga underkläder eller viss musik. Tänk på att ta med alla dina sinnen.

2. Sexleksaker

Sexleksaker kan ge krydda, och användas för att man ger något som redan är bra den där extra piffen. Det kan vara roligt och spännande att utforska någonting nytt.

 Klitorisstimulator med tryckvågor, Satisfyer Pro 2 Next Generation, 349 kr. Orgasmgel, Sense Me, Oh Yes!, 149 kr. Parvibrator med tryckvågor, Satisfyer Pro 4Couples, 599 kr.

3. Fantasier

– Fundera över vad som gör dig kåt. Sexuella fantasier kan tända oss precis som ett möte i verkligheten, och det är en jättebra grej för att väcka lust. Du kan läsa erotiska noveller för att väcka dina fantasier.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och RFSU AB och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!