ANNONS

Innehåll från Visit Åland

Njut av nordiska semesterparadiset – med flest soltimmar!

Ta ditt pick och pack och semestra på Åland i sommar! Härliga öar med många fina platser att uppleva tillsammans med nära och kära.

Ta med dig familjen eller kompisgänget till Åland i sommar för en underbar semester! Åland erbjuder många fantastiska platser och roliga aktiviteter – vi tipsar om fem av dem!

Fyrutflykt

Det finns många vackra fyrar i Ålands skärgård. Ta en tur och se några av dem! Fyren Märket var den sista bemannade fyren i åländska vatten. Den står precis på gränsen mellan Sverige och Finland och hit ordnas guidade turer.

Gör en båtutflykt till Lågskär eller någon annan av Ålands vackra fyrar. Foto: Visit Åland/Tiina Tahvanainen Foto: Tiina Tahvanainen

En annan fyr du kan besöka är Sälskär som ligger i den nordvästra skärgården. Där bjuds du på fina naturupplevelser, bland annat får du se många nyfikna fåglar av arten tordmule. Ålands första ljusfyr Lågskär söder om Mariehamn är också värd en utflykt. Den röda fyren står på en klippig ö med rullstensstrand och är mycket populär bland fågelskådare.

Paddla kajak

Under en härlig paddeltur kan ni upptäcka Ålands många öar.

Åland har 6700 namngivna öar och ytterligare 20.000 mindre kobbar och skär. Det finns alltså mycket att upptäcka! Ett sätt att se några av alla öar är att ge sig ut på en paddeltur. Gör en kortare paddling inomskärs och i skyddade vikar, för att se mycket men ändå vara trygg och säker. Glöm heller inte att ha en guide eller erfaren medpaddlare med på turen!

Fina badstränder

Ta ett dopp i det blå! Åland har många fina stränder.

Visste du att Åland har flest soltimmar i Norden från maj till augusti? Det kräver ju sin tid på stranden! Det finns många fina stränder på Åland, som passar stora som små. Vid badplatsen Bamböleviken finns fina klippor, en långgrund sandstrand och hopptorn. Andra populära stränder är Degersand och Lilla Holmen.

Om ni är bastufantaster kan ni också hyra en egen flytande bastu! Det hittar ni vid Långvikens stugor och Sandösunds camping.

Spännande matupplevelser

Drick bubbel och ät gott på en kobbe ute i havet – boka Dinner in the sea!

På Åland finns fantastiska lokalproducerade råvaror och ett skickligt och småskaligt hantverk. Det finns alltså mycket att upptäcka i mat- och dryckesväg. Släck törsten med äkta limonad från Amalias limonadfabrik och besök Smakbyn vid Kastelholms slott mitt på Åland. Där finns gårdsbutik, vinkällare, restaurang och bränneri.

För en riktigt speciell matupplevelse kan ni boka Dinner in the sea. På ett litet skär mitt ute i havet får ni skåla och äta en smakrik chark- och osttallrik med utvalda åländska delikatesser.

Cykeltur

Ta en cykeltur på Ålands röda vägar! Foto: Visit Åland/Therese Andersson

På Åland är avstånden korta – det längsta avståndet mellan öst och väst på huvudön är bara fem mil. Detta gör Åland idealiskt för en härlig cykeltur! Oavsett om ni vill motionscykla eller bara ta er fram i behaglig takt för att upptäcka allt som finns längs vägen så finns det en rutt som passar just er. Och när det behövs en paus finns havet alltid nära, det är bara att hoppa i och svalka sig! Det finns cyklar att hyra på plats, så ni behöver inte tänka på att få med er det hemifrån.

Få mer tips på vad ni kan göra på Åland här.

Vinn resa!

Har du blivit sugen på att besöka Åland med familjen? Nu kan du tävla om en resa dit värd 10.000 kronor! Läs mer och tävla här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Visit Åland och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!