Vad ska prinsen heta? Experten: "Tror på en överraskning"

På onsdagskvällen blev kronprinsessan Victoria och prins Daniel föräldrar till en son och prinsessan Estelle storasyster. Nu undrar hela Sverige vad den lille prinsen ska heta. Klockan 11.15 får vi veta!

Den nyfödde prinsen var 52 centimeter lång och vägde 3665 gram. Han föddes på Karolinska sjukhuset i Solna klockan 20.28på onsdagskvällen och enligt den nyblivne tvåbarnspappan prins Daniel gick förlossningen bra, helt utan komplikationer. Han passade även på att hylla sin kämpande hustru:

– Man blir imponerad av er kvinnor, ni är en urkraft.

"Tror på en överraskning"

Klockan 11.15 idag håller kungen konselj på kungliga slottet och det är då vi får veta namnen på prinsen.

Svenskarna är redan igång att tippa vad nytillskottet ska heta och de kungliga experterna har sina teorier.

– Ett bra tips är ju Karl Johan, det är ju en anfader. Han var den första Bernadotten som satt på tronen, så det är ett passande namn. Dessutom är hela kungliga familjen mycket för det här med dubbelnamn, vi har ju både Carl Gustaf och Carl Philip som exempel, säger hovexperten Sten Hedman till amelia.se.

När Estelle fick sitt namn efter Folke Bernadottes fru blev alla förvånade, och Sten Hedman tror att kronprinsessparet går sin egen väg även denna gång.

– Både Victoria och Daniel luras ju lite. De överraskade oss väldigt med Estelle, så de kan överraska även nu, fortsätter Sten Hedman.

Jenny Alexandersson på Aftonbladetspekulerar också:

– Oscar, Gustaf och Carl är traditionella kungliga namn, förklarar hon.

–Kronprinsessparet kommer att välja namn efter tycke och smak och strunta i om det är kungligt eller inte. Fast när det gäller andranamn ser man ett mönster i att kungligheter ofta väljer ett släktnamn samt namn på någon närstående.

Om barnen får bestämma: "Luficer"

– Ett säkert andranamn är Olof efter pappa Daniel, säger Sten Hedman, som även tror att Eugen eller Jean är tänkbara andranamn efter kungliga släktingar.

Enligt färska odds från spelbolaget Betsson blir det en prins Bertil, efter kungens farbror, "motorprinsen". ÄvenWilliam, Johan och August är populära förslag. 

William var förra årets vanligaste namn bland nyfödda pojkar, medan August hamnade på 47:e plats. Bertil ochJohan fanns inte med bland de hundra vanligaste namnen. Om prinsen döps till Zlatan ger det 500 gånger pengarna.

När namnen offentliggörs kan det också ge en hint om vilka som blir faddrar till prinsen. Estelle heter exempelvis Mary efter sin fadder, den danska prinsessan Mary.

När Lilla Aktuellt på sin Instagram frågade barnen vad de tror att den kungliga bebisen ska heta kom förslag som Lucifer, Pär och Tom.

Läs mer: 

Bebislycka i Kungahuset - Grattis Victoria och Daniel till en liten prins

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!