Felicia Hedlund, 19, från Timrå har jobbat som undersköterska i två år och nu har hon tröttnat på folks fördomar mot hennes yrke. I ett inlägg på Facebook ryter hon ifrån och menar att det är fel saker i yrket som belyses.

”Jag är hellre arbetslös än att vara undersköterska, tänk att torka bajs hela dagarna. Jag är död innan jag gör det frivilligt.”

Det var den kommentaren Felicia överhörde och som fick henne att skriva det hyllade Facebook-inlägget. Hon har dessutom fått höra flera gånger från vänner som inte har koll på hur det är att jobba som undersköterska att det är ett skitigt och tungt yrke.

”Det framställs som ett skitjobb, men det stämmer inte”, säger Felicia till Aftonbladet, och berättar vidare att hon tröttnat rejält på den bilden av yrket. ”Folk har en negativ syn på yrket. Det är fel delar som belyses, istället för det fina. Det är mycket som är fint”.

I Facebook-inlägget som redan delats mer än 5000 gånger skriver hon bland annat:

”Jag är förbannat trött på att höra det här och jag önskar att den här människan kunde läsa det här. Jag har i mina ögon ett bland världens mysigaste och mest hedersfyllda jobb. Jag har hand om äldre människors sista tid i livet”.

Hon berättar vidare att hon tror att det är på grund av hur yrket framställs som gör att inte så många utbildar sig till undersköterska.

”Det är det mysigaste jobbet man kan ha. De gamla är de finaste vi har och det är ett stort ansvar att ta hand om dem, precis som det är ett stort ansvar att ta hand om andras barn, säger hon och fortsätter: ”Sen är det klart att det är slitigt och tungt. Men de små stunderna man får när man känner att man verkligen gör något bra är värt det.”

Felicias inlägg har fått många undersköterskor att jubla och många har hört av sig till Felicia och tackat henne.

Här kan du läsa och dela hela Felicias inlägg.