Snabbguide till 2016 – här är händelserna du inte får missa nästa år

2016 är ett riktigt kanonår fyllt av roligheter. Eller vad sägs om happenings som Eurovision Song Contest i Stockholm, OS i Brasilien,och inte mindre än två kungliga bebisar! Här är några händelser nästa år som vi ser extra mycket fram emot.

Skottdagen

2016 är ett skottår, vilket innebär att vi får en extra dag i almanackan. Skottdagen infaller (som alltid var fjärde år) den 29 februari. Alltid bra att ta vara på en extra dag i livet.

Kunglig bebis #1

Det är dags för fler kungliga bebisar! I mars väntas kronprinsessan Victoria och prins Daniel bli tvåbarnsföräldrar, och lillsessan Estelle storasyster.

Kunglig bebis #2

Och de kungliga tillskotten 2016 slutar inte där. I april väntas Prins Carl Philip och prinsessan Sofia få sitt första barn.Så mysigt med massa bebisar!

Premiär för säsong 6 av "Game of Thrones"

Någon gång under april har den sjätte säsongen av tv-serien "Game of Thrones" har premiär. Peppen!!! Andra tv-serier som vi är peppade på som släpper nya säsonger 2016 är "House of cards", "Narcos", "Homeland" och "Fröken Frimans krig" som kommer tillbaka till rutan nästa jul.

Adele spelar i Stockholm

Hello, Adele! Den 29 april ger den brittiska superstjärnan en efterlängtad konsert på Tele 2 Arena. Andra härliga konserter vi ser fram emot 2016 är Håkan Hellström, Justin Bieber, Iron Maiden, Rihanna och Mariah Carey.

Eurovision Song Contest i Globen

Under ledning av Petra Mede och Måns Zelmerlöw avgörs den 14 maj Eurovision Song Contest i Globen i Stockholm. Go Sweden, you are the Heroes!

Fotbolls-EM för herrar

Den 10 juni drar Europamästerskapen i fotboll för herrar igång i Frankrike. Turneringen pågår i en månad och finalen spelas den 10 juli. Vi hoppas såklart att blågult är ett av laget som gör upp om guldmedaljen.

Premiär för "Legenden om Tarzan"

Me Tarzan, you Jane! Alexander Skarsgård spelar huvudrollen i Hollywoods nya storfilm om Tarzan. Vi kan knappt bärga oss tills den 13 juli då det är dags sjunka ner i biofåtöljen med en hink popcorn. Andra godbitar till filmer som har premiär under 2016 är "Independence Day: Återkomsten" och Harry Potter-uppföljaren "Fantastiska vidunder och vart man hittar dem".

OS i Brasilien

I augusti är det dags för sommar-OS i Rio de Janeiro. Spelen börjar den 5 augusti och håller på fram till och med den 21 augusti. Bland de svenska OS-hoppen finns namn som simmaren Sarah Sjöström, friidrottaren Angelica Bengtsson och golfaren Henrik Stenson. Upplagt för ett guldregn med andra ord!

Presidentval i USA

I år är det dags för Barack Obama att tacka för sig efter åtta år som USA:s president. Vem som blir hans efterträdare i Vita huset får vi se den 8 november. Vi håller tummarna för att USA då får sin första kvinnliga president!

Men det finns smolk i glädebägaren 2016! Det är nämligen ovanligt få lediga dagar 2016, då många röda dagar ligger på helger. Så se till attmaxa din ledighet – här hittar du en guide till röda dagar, helgdagar och klämdagar 2016!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!