Skolan hade tema ”kärlek” – då gjorde rektorn Mattias något underbart

Mattias Berntssons jobbar som rektor på Stenungsskolan i Stenungssund, där de nästa vecka har tema "Kärleken är fri". Då bestämde sig Mattias för att göra ett statement som visar eleverna hur viktigt det är att vara stolta över sig själva. Nu hyllas hans initiativ på Facebook!

På Stenungsskolan i Stenungssund har de temat ”Kärleken är fri” för åttondeklassarna vecka nio, vilket fick rektorn Mattias Berntsson och de andra pedagogerna och eleverna att fundera på hur de skulle utveckla det hela.
– Vi ville visa att man ska få vara den man vill vara. Vi ville göra något inför veckan och kom på att vi kunde ha klädbytesdagar, så att vi fick klä oss precis som vi egentligen vill, både pedagoger och elever. Vi tycker att det är viktigt att visa eleverna att de har rätt att vara trygga och stolta precis som de är, hur de än är, säger Mattias till amelia.se.

Hur fick du idén till regnbågsnaglarna?
– Jag kände väl inte riktigt att jag var ”klä ut mig”-typen, men jag ville ändå göra något som förmedlade ett viktigt budskap till eleverna, att man ska vara stolt över sig själv.

 

Foto: Privat

Elin Johansson driver Elins Skönhetshörna där Mattias fixade sina naglar med gellack. Hon var också den som lade upp den facebookstatus på Facebook, som nu gör succé.
– Mattias ringde mig och berättade om vad de skulle göra och att han ville ha vad han kallade ”regnbågsnaglar”. Salongen var fullbokad och jag ska själv strax föda barn, men självklart ville jag hjälpa honom. Han är min första manliga kund någonsin, berättar hon.

 

Foto: Privat

Elin, som känner Mattias sedan tidigare, ville lägga upp statusen för att ge Mattias ”lite credd”.
– Han är så otroligt engagerad och bryr sig så mycket om eleverna och är så himla duktig. Man kan knappt tro att Mattias är rektor, säger hon.

Här är Elins inlägg i sin helhet.

 

Under facebookstatusen är det många som vill vara med och hurra för Mattias, bland annat gamla elever:

”Han var redan världens bästa lärare nyutexaminerad när jag och mina klasskamrater fick äran att få ha honom som klassföreståndare Råder inga tvivel om att han fortfarande är lika driven och fantastisk som för snart 20 år sedan! Grymt Mattias!”

”Utom tvivel den bästa läraren!”

”Det är verkligen en ära att fått ha Mattias som lärare. Lätt bästa läraren som gått i ett par skor. Eller kanske med ett par pride-späckade naglar. Bäst är du Mattias!”

”Ett litet steg för Mattias. Men ett stort steg för jämlikhet och alla de elever som behöver se honom ta ställning för att visa att en annan väg än det normalt rådande är okej. Grymt!”

”Jag blir så jäkla genomglad!!!  Så otroligt bra av en rektor att visa barnen och lärarna så tydligt att kärleken är fri + att det är jäkligt modigt o coolt att våga ha nagellack även om man är man. Heja dig!”

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra och följ amelia på Facebook!

Hon förlorade synen och blev deprimerad – då gjorde maken en enorm kärleksgest

Eriks skylt har berört tusentals – ”Jag ville inte att någon skulle sitta ensam på rasten”

9-årige Daniel kan inte sluta gråta – anledningen till hans lyckotårar är fantastisk