Foto: Gelia

Så håller din Iphone koll på alla platser du varit på (och när)

Det här är ingen ny funktion – men jag hade ingen aning om att min telefon harstenkoll på var jag bor, jobbar och under vilka tider jag brukar vara på de adresserna.Om du har samma mobilmärke och inte aktivt har stängt av funktionen, gäller det dig också.

I telefonens inställningar beskrivs funktionen som "Iphone lär sig vilka platser du oftast besöker så att den kan ge dig användbar och platsrelaterad information".

Funktionen har kallats "skilsmässoadvokaternas dröm" eftersom det blir så lätt för en person att veta var partnern befinner sig. Personligen tänker jag mer på om mobilen skulle bli stulen och någon skum person kan se var jag bor och vilka tider jag brukar vara hemma respektive på jobbet? Hjälp…

Om du tycker att det känns lite läskigt (och onödigt?) att din telefon sparar dina vanligaste platser, kan du stänga av funktionen här i inställningarna:

Då kommer du hit och kan stänga av det hela:

Du kommer också att vilja se:

Polisen: Så ska du göra om du ser ett instängt djur eller barn i en varm bil

9 grafer som visar hur livet förändras när du skaffar barn ;)

9 smarta tips inför resan –från packning till pengagömme

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!