Rullstolsburna Tekla ville springa hinderbana – pappan visar att inget är omöjligt

Det var i söndags som "barnens hinderbana" arrangerades i Västerås. På plats fanns Tekla, 9, från Säter i Dalarna. Tekla föddes med en cp-skada och sitter i rullstol, men med lite hjälp från pappa Fredrik Berggren kunde hon också delta. Han bar henne nämligen genom den drygt en kilometer långa banan.

– Det var väl någon vecka innan som vi satt och kollade på barnens hinderbana och jag frågade Tekla om hon också ville springa. Det ville hon så vi anmälde oss och drog ner. Jag tänkte att vi får väl se hur det går, vi visste inte hur banan såg ut eller någonting, säger pappa Fredrik Berggren.

För honom är det självklart att Tekla ska få prova allt hon vill, så länge det inte utsätter henne för någon fara förstås.

Cp-skada och rullstol inget hinder

– Hon har lite svårt att springa själv men hon är ju som barn är mest. Nyfiken och vill testa och prova saker. Rullstolen kan ju ses som en begränsning och kan också vara en begränsning, men oftast finns det någon form av lösning bara man är lite kreativ.

Sagt och gjort. Pappa Fredrik, Tekla och en av Teklas assistenter åkte till Västerås för att testa hinderbanan där dessutom kända gladiatorer från tv utmanar barnen.

– "Ojoj" tänkte jag när jag såg banan, men tänkte att "det här ska nog gå". Jag såg direkt att det fanns en del hinder vi skulle få smita förbi. Något där man skulle krypa jättelågt, ett rör man skulle krypa igenom och armgång. Men i övrigt så klämde vi alla.

Även om Fredrik snabbt blev varse att "det hade behövts ett par mil träning i kroppen", blev banan en upplevelse för både far och dotter.

– Tekla tyckte att det var jätteroligt. Hon älskar när det händer saker och är full fart. Sen var hon väl mest sur och arg efteråt för att hon inte fick springa ett varv till. Men pappans kropp sa emot där.

Pappa Fredrik bar Tekla genom barnens hinderbana

Efter helgens äventyr laddade Fredrik upp en video på Facebook där han springer genom hela banan med Tekla i famnen. Förutom många "likes" har de fått många hejarop och kallats för "hjältar".

– Det har varit idel positiva reaktioner måste jag säga. Folk har hejat på så det är kul. Det kanske kan inspirera någon när vi har visat att det går att testa saker som kan tyckas omöjliga eller svåra, säger Fredrik Berggren.

Kommer in att springa hinderbanan någon mer gång?

– Jag har faktiskt fått en förfrågan om vi vill springa hinderbanan i Uppsala om två veckor. Det kanske vi gör om pappans kropp har hunnit läka tills dess och om Tekla vill. Men det är nog inga problem på den fronten.

Se hela det fina klippet här:

"

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Mest klickat just nu:

Här överraskas Max Martin av dottern Doris, 15 – på Polarprisets bankett

Tv-besöket handlade om mobbning – men här stjäl 2-åringarna showen totalt

Pappa och son sjunger Frank Sinatra – se klippet som alla pratar om

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!