Programledarna om Melodifestivalen 2017: ”Var lite tveksam först”

Nu är det avslöjat vilka tre personer som kommer leda Melodifestivalen 2017. Vloggaren och författaren Clara Henry, folkkäre artisten Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och melloräven David Lindgren ska alla föra programmet framåt. För amelia.se berättar de om känslorna inför nästa års stora utmaning.

Inför avslöjandet hade SVT bjudit in pressen att närvara vid tillkännagivandet och amelia.se var självklart på plats för att ta tempen på den nya programledartrion.

Hur kändes det att bli tillfrågad att leda Melodifesivalen 2017?

– Så fantastiskt, det är en ära verkligen att få vara med i det här sammanhanget, att vara en av dem som får leda Melodifestivalen. Så för mig var det bara ”Fan vad häftigt!”, säger David Lindgren.

–  Jag är ju världens mellonörd, jag älskar ju Melodifestivalen. Det är det roligaste! Så när jag var med 2014 som mellanakt/eftersnacksprogramledare, jag var så överhajpad att ens vara en del av den här bubblan. Så när jag fick det här mejlet med frågan från Anders (producent för Melodifestivalen) så frågade jag: ”Menar du... mig? Är du verkligen säker?”. Jag blev jätteglad! Man fattar inte riktigt, det var svårt att ta in, säger Clara samtidigt som hon drar på med världens största leende.

Annat var det med Hasse Andersson, han berättar att han inte var så säker vid första förfrågan.

– Jag var lite tveksam först, jag har ju tänkt att jag skulle börja varva ner men så kom Anders till och med hem till mig, och vi satt och pratade.

– Och jag tyckte det var så himla kul det året jag var med när Sanna och Robin var programledare, och det var roligt skrivna grejer som när han rappade om Åkarp. Och Anders hade ju varit inblandad i det här, så då kändes det… det kan ju bli himla roligt. Okej, vi satsar en gång till, vi samlar ihop oss och så kör vi!

Läs också: Mello-kläderna vi aldrig glömmer – här är scenoutfitsen vi önskar att vi sluppit se

Foto: Pearl Åkesson

Men det måste ha varit svårt att hålla hemligt. Hur länge har ni vetat?

–  Ja, man vill ju bara berätta det för alla, säger David.

Alla har vetat det sedan ett par månader tillbaka och fått hålla tyst fram tills presskonferensen hölls i SVT-huset.

Men vad kan vi vänta oss av er som programledare för Melodifestivalen 2017?

– Jag tror att ni kommer få se många olika öppningsnummer och pausnummer från oss allihopa. Jag hoppas på mycket sketcher. SVT har sagt att vi ska verkligen vara grunden i programmet så vi kommer vara mycket inblandade som det känns i alla fall, så det är jättekul, säger David.

– Det ska bli jättekul, fyller Hasse i.

Trion berättar att de inte känner varandra, även om de alla har träffats tidigare.

– Jag och David har träffats i David program, ”Superchansen”. Och jag och Clara träffades på något Youtube-event, men annars känner vi inte varandra. Så det ska bli mycket spännande.

Snabbfakta om programledarna för Melodifestivalen 2017

Clara Henry är 22 år gammal och kommer ifrån Gökskulla i Västergötland men är numera bosatt i Stockholm. Hon började sin resa på Yotube där hon nu har över 400 000 prenumeranter. Förra året debuterade Clara som författare med boken "Ja jag har mens, hurså?".

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är 68 år gammal och kommer från Malmö men är numera bosatt i Båstad i Skåne. Han har släppt över 20 skivor under årens gång och många kan fortfarande nynna på hans hit ”Änglahund”. Förra året deltog han i Melodifestivalen med låten ”Guld och gröna skogar” som slutade på en fjärdeplats.

David Lindgren är 34 år gammal och är uppvuxen i Ersmark utanför Skellefteå. Numera bor han i Stockholm. Han började sin bana som musikalartist men gjorde sig ett stort namn efter att ha medverkat i Melodifestivalen 2012. Han tävlade även 2013 samt 2016, men i år blir det andra bullar och han kommer leda programmet tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson.

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Du kanske också är intresserad av:

Succén efter Melodifestivalen: "Det blir inte vackrare än så här"

Sanna Nielsen i målbrottet och Ägg Benedictsson på scen - här är Mello-parodin du måste se

Nu är det klart: Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson leder Melodifestivalen 2017!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!