Penny lämnades i kylan i timmar – nu har tusentals slutit upp för att ge henne ett nytt hem

En efterlysning om en ny familj och ett nytt hem fick "Hundstallets" status om den femåriga tiken att delas över 3000 gånger på Facebook under gårdagen. Nu hoppas volontärerna på hundhemmet i Bromma att all uppmärksamhet ska hjälpa Penny att få ett nytt hem.

Blandrastiken Penny har inte haft ett lätt liv. Hon har redan varit inne på "Hundstallet" i Bromma, väster om Stockholm hela tre gånger och alla gånger hon har kommit in så har man hittat henne bunden utomhus och övergiven. När hon för tredje gången lämnades ensam ute i kylan så reagerade allmänheten. För Amelia.se berättar hundskötaren Ellinor om den jobbiga situationen.

– Penny har fått gå tillbaka till sin ägare två gånger trots att hon blivit lämnad och övergiven. I december var det den tredje gången som detta hände. Penny hade då suttit bunden i fyra timmar innan hon togs därifrån. Hon hade skällt oavbrutet tills att hon inte orkade mer.

Nu har "Hundstallet" fått i uppgift att hjälpa Penny hitta ett nytt för-alltid-hem efter att Länsstyrelsen beslutat att hon inte ska tillbaka till sin förra ägare.

Tyvärr har det inte varit det lättaste att hitta ett nytt och tryggt hem till Penny. Första gången de försökte hitta en ny ägare fick de bara ett svar.

– Penny blir inte så bra på bild och är inte den där gulliga valpen som de flesta vill köpa. Dessutom så är hon av blandrastyp amstaff och schäfer som ofta är svårt att hitta hem till. Tidigare hade vi en tik av samma blandrastyp som bodde på "Hundstallet" i ett år innan hon fick ett nytt hem.

Hon berättar vidare att Penny behöver komma till ett hem utan små barn, annan tik eller andra djur vilket också gör det hela svårare. Eftersom Penny har haft det väldigt tufft vill de heller inte se att nästa ägare lämnar henne ensam under längre perioder och gärna är med henne så mycket som möjligt.

Hur är Pennys personlighet?

– Penny är en fantastisk hund, hon är riktigt rolig och kräver att man är alert själv och tränar mycket med henne, säger Ellinor och fortsätter:

– Hon älskar leksaker, skulle hon bestämma själv så skulle hon gärna vilja ha ett helt rum med leksaker. På promenad tar hon gärna med en boll eller bär på vantar och tränar gärna för att få leka med sina leksaker. Penny är en aktiv hund som gärna följer med ut i löparspåret och med på vandringar. Men är också den hunden som gärna ligger i soffan eller vid fötterna i sängen på kvällarna.

Ellinor säger att Penny efter omständigheterna mår bra men att hon har bott över två månader på "Hundstallet" och tycker verkligen inte om det.

– Hon blir otroligt ledsen när hon sitter i en box och vill gärna inte gå tillbaka till stallet efter varit ute på långa promenader. Men vi försöker vara med henne så mycket tid vi kan för att hon ska trivas i väntan på hemmet.

Hur många nya intresseanmälningar har det kommit in sen ni lade ut er status på Facebook?

– Det har kommit in nio stycken på Penny som vi nu har börjat titta på. Men tyvärr ser det ut som vissa inte har läst hela beskrivningen och faller bort på punkter som: lång ensamhetstid, har spädbarn eller har katt. Kvar blir inte många, så vi hoppas fler hör av sig så vi får en chans att hitta det perfekta hemmet till Penny.

Vill du veta mer om Penny och hjälpa henne hitta hem? Klicka här.

Gör som20 000 andra och följ Amelia på Facebookför mer härliga och inspirerande artiklar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!