Ny Malin Wollin-krönika!

Malin Wollins familj har köpt ny soffa. En stor en. "DET SER UT SOM P-DIDDYS VARDAGSRUM! Det fattades bara ett par inoljade stringrumpor och svarta skjutvapen under dynorna." Läs nya krönikan!

BIlden ovan: ”Varför måste jag stå?” ”Det är din tur att stå om en timme”

Vi har äntligen fått hem vår nya soffa. ”Hurra”

Den är lång och u-formad och ljust grå med metallben.

Och den är stor. 

Den-är-så-stor.

Malin, hur stor är den? frågar ni.

Den är STOR, säger jag.

Men hur stor är den? envisas ni.

Den är så stor att när flyttmännen ställt in den i vardagsrummet började jag nästan gråta och ropade ut i luften framför mig;  DET SER UT SOM P-DIDDYS VARDAGSRUM! Det fattades bara ett par inoljade stringrumpor och svarta skjutvapen under dynorna.

Jag har rum för ett helt getto med nigganigga gonna shoot you in the head och allt i den här soffan. Den är så stor att familjen annorlunda skulle kunna skaffa fler barn och ändå få plats. Den är enorm. Så stor är min soffa och med min soffa menar jag givetvis Joachims soffa.  Detta är inte en kvinnas val. Det är en mans soffa.

Jag ville ju ha en vacker soffa i färgglad plysch, kanske till och med en vintage från fyrtiotalet. Jag ville inte ha soffan från framtiden, soffan som passar in hos ett par som tar flygbilen till jobbet. 

Och då tänker jag: När jag nu gick med på detta, gjorde våld på det som är jag (det vill säga en oxfordsoffa) så borde väl jag få bestämma allt i ett år framöver? Eller åtminstone bestämma kuddarna som ska ligga i soffan? Inte är det väl för mycket begärt? 

De gamla kuddarna har vi haft i över fem år. De är i röd manchester och har blekts till nyans NCS S3456-KETCHUP. Och de luktar ketchup. Och jag tvättar inte överdragen. Jag tvättar inte överdragen av samma anledning som jag inte tvättar använda blöjor; varför?

Nu ligger de gamla kuddarna i vår nya dyra -Joachim-soffa och jag vill kasta ut dem i snön men Joachim säger: Du tar inte bort dem förrän du har köpt nya kuddar. 

Men var ska jag hitta nya kuddar? Vad ska det vara för färg på dem? Ska alla vara lika stora eller ska det vara en stor och tre små eller två mellanstora och en liten?

Och så den svåraste frågan som är svårare än var tar universum slut och hur ska vi lösa konflikten Nordkorea-Sydkorea? HUR I HELA FRIDEN BLANDAR MAN KUDDAR?

Om jag köper dyra designöverdrag för 300 kronor styck och lägger dem bredvid varandra, blir det då snyggt därför att design instinktivt känner igen annan design när de träffas och smälter ihop till en mix som man kan hitta i Family living? I Asien råder skakig terrorbalans. Här hemma är det kuddkrig.

Malins rithörna!

Var slutar universum? Var slutar soffan? Livets svåra frågor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!