Zandra Andersson var perfekt som Maja

Tills nyligen var Zandra Andersson, 20, en glad amatörskådis som jobbade inom hemvården i Göteborg. Efter huvudrollen i bioaktuella ”Prinsessa” kan hon definitivt stryka ”amatör”.

Du har aldrig spelat annat än amatörteater förut, hur känns det att synas inför hela svenska folket?

– Det känns hemskt. Själva inspelningen var det roligaste jag gjort, och teamet var helt underbart. Vi blev som en familj och jag har fortfarande kontakt med flera från inspelningstiden. Men nu ska folk se filmen också, det är den bittra konsekvensen av alltihop. Haha, nej, men lite så känns det faktiskt.

Har du sett filmen själv?

– Ja. Det är jobbigt att se sig själv. Men jag tänker att det inte är jag i bild, det är ju Maja. Maja gör många saker i filmen som jag aldrig skulle ha gjort. Poserar i bara behån till exempel. Men hon vågar.
Det låter så självklart för dig, att Zandra är en och Maja en. Är det verkligen så enkelt?

– Jag fick vänja mig in i rollen som Maja några veckor innan vi drog igång med inspelningarna. Så jag hann lära känna henne ordentligt. Men en gång var det riktigt tufft att bli Maja. När vi skulle åka ”Fritt fall” på Gröna Lund så skakade jag, skrek och grät. Jag är extremt höjdrädd, men Maja är ju inte det, så det var bara att åka. Vi fick ta om scenen åtta gånger dessutom, och det var lika hemskt varje gång!

Hur fick du rollen?

– Farmor ringde och sa att det var audition för en filmroll på Hagateatern, och att jag MÅSTE gå dit. Jag hade jobbat hela dagen och satt på akuten med min kompis som skadat handen och tänkte att, nej det blir inget! Men teatern ligger precis vid sjukhuset så jag kikade in och provspelade ändå. Fyra veckor senare ringde de och ville att jag skulle provspela igen. Jag gjorde det, men verkligen dåligt! Blev så ledsen och besviken på mig själv. Jag har ju drömt om det här i hela mitt liv, tänkte jag. Men efter en tredje provspelning fick jag rollen. 

 Jag berättade för alla, men sen trodde jag att jag bara hittat på alltihop. Jag fick ringa på ­måndagen och dubbelkolla, haha.
Blir ”Prinsessa” ditt stora genombrott?

– Jag vet inte. Jag är väldigt ödmjuk inför framtiden, men min dröm är och har alltid varit att få jobba med film och teater. Jag funderar på att flytta upp till Stockholm, men vi får se. ?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!