Wollin: Sluta ljug om modet!

"Så här är regeln: Om du är smal som en pinne och creddig så kan du klä dig exakt hur som helst och göra succé. Om du är cool på det där Johan Renck-, Nina Persson-sättet så kan du inte göra fel." Malin Wollin talar klarspråk om modet i sin nya krönika.

Bilden ovan: Jättefint Malin! sa mamma och såg glad ut tills jag berättade vad kläderna kostade.

Det finns inget mode.

För tydligen kan man inte göra fel eftersom om du är fult klädd så heter du Chloe Sevigny, som ingen kan uttala, och är svår och modellsnygg på det där jättefula sättet och allt du tar på dig är bara såå rätt trots att det ser ut som om du bara gått in på UFF och rullat dig.

Och tydligen så kan man inte göra fel för då är man unik och har sin egen stil.

Och tydligen kan man inte göra fel eftersom om man matchar fel så är det en missmatch och det är helt rätt.

Och tydligen är det så att om något är dyrt och fult så är det hett men om något är billigt och fult så är det bara fult. 

Men hörni. 

Så här är regeln: Om du är smal som en pinne och creddig så kan du klä dig exakt hur som helst och göra succé. Om du är cool på det där Johan Renck-, Nina Persson-sättet så kan du inte göra fel. Problemet är hur du når det där onåbara stadiet. Du kan inte nå det. Det enda du kan göra är att banta bort brösten för de som är trendiga har aldrig tuttar. Nämn en trendsetter som har en rejäl hylla. Går inte, finns inte. 

Det är kejsarens nya kläder med hela modet och Stockholm är först och sedan följer vi andra efter och vi är inte mer lättpåverkade i övriga landet, vi är bara lite senare. 

Och snälla rara någon, jag dömer inte någon eftersom jag är precis lika spåndum och modesvag. 

Hur många gånger har ni varit med om det här: 

Ni har köpt ett plagg som är så hett att det bränns, du googlar upp en bild på en plattbystad svårbrud med dålig hållning och kopierar hur hon har matchat. Sedan kommer du hem till mamma och mamma utbrister: ”Men du, det där var inte snyggt, vad har du på dig?”

Och du tänker, tröga morsan som inte begriper, men det är mamma som har rätt. Mamma har alltid rätt och du är trög och tusen kronor fattigare. Mammas reaktion sitter i ryggraden och du kan lita på den. Visst blir man lite smartare med åren men man ska inte tro att bara för att man inte köper haremsbyxor trots att det är inne så har man överlistat modeluerendrejeriet. 

Nej, du går på det varje dag utan att du tänker på det. Och det är de där smala coola människorna som gör det. 

Om Titiyo för elfte året i rad blir utsedd till bäst klädda kändis trots att hon bara har svarta byxor och svarta blusar så beror det inte på att det är extremt snygga svarta byxor och svarta blusar. Det beror på att hon matchar kläderna med creddigt svårmod. Och det kan du inte köpa på HM.  

Dagens outfit. Tog en timme att tänka ut men det var det värt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!