Vinner Rybak eller Ranelid Let's Dance?

Just nu tippas det att Alexander Rybak tar hem glasskon i årets upplaga av Let's Dance. Men Björn Ranelid ligger bra till han med. Om deltagarna själva får tippa blir det kartläsaren Tina Thörner. amelia tog tempen på årets danspar inför premiären i kväll!

– Det blir lite dagis här, och de gör saker som man inte trodde att vuxna människor kan göra!

Jessica Almenäs gör sitt fjärde år som programledare för Let's Dance och vill gärna ha lite distans till deltagarna.

Räven David Hellenius gör sin sjätte säsong och håller med.

– Det blir som en Fame-skola här och efter ett tag börjar det alltid hånglas, särskilt bland de yngre deltagarna. Det blir ju så när man är så nära varandra och dansar ihop.

– Vi säger ju varje år att vi har det bästa och mest intressanta startfältet, men i år menar vi det verkligen! De är helt galna! Tänk dig Rybak, Ranelid och Bagge i samma rum!, säger David och pekar åt dansarnas håll i den glittriga Let's Dance-studion.

En av de mest uppspelta inför premiären på fredag 7 januari är Alexandra Pascalidou. Hon har länge tvekat inför att ställa upp, men nu är läget förändrat:

– Jag har blivit mamma och insett att livet är otroligt kort, och nu kan jag släppa loss mer. Jag har varit rädd för att få en stämpel som oseriös, men nu är det min tur att glittra och dansa! Det är så viktigt att få njuta av sin kropp.

Hennes danspartner Ludwig Jerkander gör sin första säsong:

– Jag har hört att många får pusha och lyfta fram sina partners, men jag får hålla tillbaka Alexandra, hon har höga ambitioner!

– Jag är lite som ett barn som äntligen får gå på barnkalas, lite för ivrig. Det är med att nöta stegen är inte min grej, jag vill göra lyft första dan liksom! säger Alexandra.

Alexander Rybak och dansaren Malin Johansson.

En annan som är väldigt peppad inför säsongen är Alexander Rybak. Han har fått frågan flera gånger ifrån Norges upplaga av programmet, men tackat nej.

–  Jag syns redan så mycket i Norge, här i Sverige kan folk max tre låtar  jag har gjort. Jag hoppas att de ska få lära känna mig bättre och gilla  mig såklart! De kommer få se både bra och dåliga sidor hos mig. 

Du blev ju omskriven när du blev så arg att du slog sönder din fiol. Kommer vi få se några skandaler under säsongen?

– Det var ingen skandal utan högst mänskligt! Jag gjorde ju inte illa någon annan, och det är det viktigaste...

Bilden: Denise Rudberg och dansaren Tobias Wallin.

Denise Rudberg och Anders Bagge är också några av dem som länge tackat nej. Men när de fick frågan innan jul bestämde de sig.

–  Det är som att skaffa barn, det finns inget perfekt läge, men man får   helt enkelt ge det tid. Jag går upp fem på morgonen och skriver på min   bok, sedan tränar jag resten av dagen, säger Denise.

Anders Bagge gör det enbart för att komma i form.

– Jag svettas som en gris och har redan gått ned fem kilo. Men det är klart, det är förbaskat kul också när stegen stämmer.

Den förra Idoljury-deltagaren, Laila Bagge, bjöd på rump-chock, blir det något liknande från dig?

– Haha, ja kanske det. Om jag vinner så ska jag göra en stor tatuering över båda skinkorna och visa den i tv.

Björn Ranelid, som mött både sin första och andra fru genom dansen, förnekar bestämt att det är någon sorts tävlingsstämning bland paren.

– Vi har bara roligt och skrattar med varandra! Tänk att vi vågar  ställa  upp på det här! Om du frågar mig efter att jag åkt ut, så kommer  jag  säga att jag är lycklig som fick vara med.

Men Jessica Almenäs avslöjar sanningen.

– Så säger alla första veckorna, att allt bara är roligt och härligt.   Sedan blir tävlandet på liv och död ju längre fram i programmet man   kommer.

Dansaren Cecilia Ehrling och Anders Bagge.

Björn Ranelid med dansaren Maria Lindberg.

Kartläsaren Tina Thörner och dansaren Tobias Karlsson spås gå långt i tävlingen om man frågar de övriga deltagarna:

– Den där värmländskan och hennes varma personlighet kommer ta svenska folket med storm! säger Alexandra Pascalidou.

Fotnot: Vår bloggare, tillika Let's Dance-vinnare år 2009, Annika Sjöö kommer att recensera och analysera varje avsnitt av programmet under våren! Följ hennes blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!