Vinn biljetter till Source Code!

Snart har filmen Source Code premiär. Den har hyllats av utländsk kritikerkår och spås bli en lika stor succé här i Sveirge. Vill du vinna biljetter till filmen? Svara på quizet som vår filmkritiker Samuel Mesterton har knåpat ihop! Mejla svaren till ameliatavling@amelia.se senast måndagen den 18 juli. Skriv "filmquiz" i ämnesraden, lämna också namn, adress och epost. Lycka till!

1. Source Code är en sorts science  fiction-thriller. Filmens regissör Duncan Jones superkända pappa har  genom åren också visat upp en förkärlek för science fiction. Vad heter  pappan? 

2. I filmen tvingas Jake Gyllenhaal uppleva samma 8 minuter om och  om igen. Vad heter komedin där Bill Murray ställs inför ett liknande,  upprepande öde? 

3. Michelle Monaghan spelar Gyllenhaals  kärleksintresse i filmen. Hennes mobil har en speciell ringsignal,  föreställande one hit-undret Chesney Hawkes. Låten ifråga figurerar även  i Jones första långfilm ”Moon” – och har blivit ett signum för  regissören. Vad heter låten/ringsignalen? 

4. Apropå ”Moon”: Vad heter skådisen som spelar filmens enda fysiska  roll? (Spelar en astronaut som sitter isolerad på månen, som  projektanställd med ett treårskontrakt.) Ledtråd: Skådisen har samma  förnamn som karaktären han spelar. 

5. Stora delar av ”Source Code” utspelar sig på en i  filmsammanhang klassisk plats. Alfred Hitchcock älskade att placera sina  scener där. Vilken är platsen? 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!