– Vem vill inte vara en MILF?

Vår bloggare Hanna Hedlund har nypremiär med enmansshowen ”Är man en MILF nu... eller?”. För amelia berättar hon om kicken av att vara i fokus och om nervositeten för att ingen ska skratta.

Berätta om föreställningen!

Den bygger på min skiva ”Det är jag som är mamman”. Man skulle kunna säga att det handlar om hur jag och mina vänner upplevde att många relationer förändrades när vi fick barn. En syster blev en moster, en mamma en mormor och en lillebror blev plötsligt storebror. På det byggdes skivan och föreställningen är en utveckling av den. Det handlar om nutidsbekymmer. Om sådant som ingen pratar om men som alla ändå går runt och tänker på.

Vad kan man förvänta sig som publik?

Förhoppningsvis får man sig ett gott skratt. Både åt mig men också åt sig själv. Sen så är låtarna som ingår i showen ganska raka och ärliga vilket förhoppningsvis ger lite tid för eftertänksamhet.

Berätta om titeln.

Vi valde att kalla den för ”Är man en MILF nu... eller?” för att MILF var ett typiskt nutidsbegrepp 2009 då showen först gick och vi ville ta fasta på sådana begrepp i showen. Hur det påverkar en som person att bli kallad för vissa saker, till exempel. Vem vill inte bli kallad för MILF liksom? Idag vet ju de flesta vad det är men första gången showen visades var vi tvungen att förklara det för att folk skulle förstå. 

Är det nervöst att underhålla en publik helt själv?

Ja! Tänk om ingen skrattar? Det är alltid nervöst att visa upp saker som man har skapat själv. Sist vi visade den var det på en mindre scen så nu kommer publiken vara större. Eller, förhoppningsvis är den det, man vet ju aldrig om det kommer någon! Samtidigt känner jag mig väldigt fokuserad och ser fram emot att visa upp den.

Du är lite av en mångsysslare. Vad föredrar du – sjunga, programleda eller showa?

Jag kan inte välja… Jag vill göra allt! Egentligen är alla mina jobb ganska lika varandra. Det handlar om texter och om människor. Jag älskar att jobba som programledare och presentera andra människor och deras liv. Samtidigt är det en enorm kick att stå på scen och själv vara i fokus. Min dröm är att få jobba med allt.

Du har nyligen spelat in en ny version av Spårlöst för TV4 också. Hur var det?

Det var jättespännande att följa en människa från början till slut. Jag träffade massor av fantastiska människor och det var en ära att få åka med på deras livs resa. Samtidigt var det väldigt känsloladdat. Jag försökte förbereda mig genom att tugga i mig nästan 30 avsnitt från tidigare säsonger men jag märkte snart att det inte går att vänja sig vid sådant eftersom varje historia är så unik.

Läs vad MILF står för här.

Föreställningen ”Är man en MILF... nu eller?” visas på Hamburger Börs i Stockholm från den 5 oktober.

Läs Hannas blogg
här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!