Vampyrspana i Blackeberg

Tycker du att stadsvandringar låter lite mossigt? Det är fel. Här är tre roliga pop-kulturella vandringar i Stockholm.

Abba city walk:

Startskottet sker vid Stadshuset där Benny gjorde sitt första framträdande, och fortsätter via city och förbi Operan där Abba gjorde sin legendariska konsert inför kungabröllopet 1976, och sedan vidare till Gamla Stan där Benny och Frida bodde. Under de guidade turerna frossas det i Abba-anekdoter. Kostar: 120 kronor, bokas på ticnet.se. Vandringen pågår till den 30 september.

Stieg Larssons Millennium-vandring:

Med start vid Mikael Blomkvists lägenhet på idylliska Bellmansgatan vid Mariatorget följer en två timmar lång vandring runt Södermalms, Kungsholmens och Vasastans vackra gator och platser som figurerar i Stieg Larssons succéböcker. Längs vägen passeras bland annat Lisbeth Salanders flådiga lägenhet vid Mosebacke och Millennium-kontoret mitt på folktäta Götgatan. Promenaden är två timmar lång. Kostar: 120 kronor och startar på Bellmansgatan 1 på Södermalm, biljetter finns på ticnet.se. Du kan också göra vandringen på egen hand genom att köpa Millenium-kartan för 40 kronor. Kartan hittar du i Stockholms Stadsmuseums butik eller på Stockholm Tourist Center. Pågår till den 29 september.

Låt den rätte komma in:

Foto: SCANPIX SWEDEN / SVENSKA DAGBLADET

Besök 80-talets Blackeberg för en spännande vampyrspaning i förorten där John Ajvide Lindqvist växte upp, och där hans bok och film ”Låt den rätte komma in” utspelar sig. Här får man berättat för sig om både filmen och succéboken. Man samlas på torget i Blackeberg, vid tunnelbanestationen, och guidas av en guide från Stockholms Stadsmuseum i cirka två timmar. Vandringen är avsedd för grupper. Man kan boka genom att mejla bokning.stadsmuseum@stockholm.se eller ringa 08-508 31 620.

Kostar: 2 700 kronor och man kan vara

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!