Tina Ahlin boktipsar!

Tina Ahlin är artist och ny programledare för valborgs, midsommar– och nationaldagsfirandet i SVT. Här delar hon med sig av sina bästa bokupplevelser!

1. ”Jag är 15 år och vill inte dö” av Christine Arnothy.

Skriven av Christine, 15 år, som tillbringar några månader i en källare under Budapest 1945, samtidigt som striderna pågår ovanför hustaken. Det är en stark bok, bitvis väldigt sorglig och otäck, som ger en realistisk bild av vad krig gör med människor. Men den visar också på människans finaste och mest omtänksamma sidor. 

 2. ”Den allvarsamma leken” av Hjalmar  Söderberg. 

Foto: Getty Images/Hemera

En bok som jag läst flera gånger och alltid berörs av. Trots att den är skriven för hundra år sedan så går allt att applicera på vår nutid: Svek, otrohet och hyckleriet runt. Ingen upplyftande historia, men värd att läsa om och om igen.

3. ”Tusen strålande solar” av Khaled Hossein.

Det finns två böcker som fått mig att gråta. Den här, och ”Broarna i Madison County”. Den här lämnar ingen oberörd. Berättelsen om Mariam och Laila, deras osannolika och fantastiska vänskap i en brutal talibanvärld är en så fängslande berättelse. Detta är en av de bästa böcker jag läst, sträckläste den under en semester på Malta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!