Foto: Photo by: © Michael Johansson

The Poodles tar över Sverige i sommar

Går det att bli mer folklig än efter ett schlageräventyr? Ja, turnera runt i Sveriges alla småstäder en hel sommar. amelia har träffat The Poodles som har ett hektiskt turnéschema framför sig.

För tre år sedan slog de igenom i Melodifestivalen, och i maj i år släpptes tredje albumet Clash of the Elements, som nu ligger på 18:e plats på Sverige Topplistan. 

– Efter sommarturnén siktar vi på att komma ut i Europa och spela, sedan även i USA. Vi har en agent där som undersöker våra möjligheter. Folk skriver om oss där på musikbloggar, men det är svårt med USA, det är så stort… säger Jacob Samuel, sångare i The Poodles. 

Det finns nästan inte en svensk småstad som inte besöks av The Poodles i sommar. Men även storstäderna får sitt. 

– Vi är Stockholmare och storstadsmänniskor, men det är ändå roligast att spela i småstäder, där finns inte lika mycket som konkurrerar om uppmärksamheten, säger Henrik Bergqvist, elgitarrist.

Sångaren Jacob Samuel och trummisen Christian ”Kicken” Lundqvist sysslar med bandet på heltid, medan Henrik Bergqvist och Pontus Egberg, elbas, har andra jobb vid sidan om.

– Jag jobbar med IT-support och Henrik forskar i språkvetenskap vid Stockholms universtitet, säger Pontus. 

Sommaren är fullbokad, hinner ni träffa era familjer?

– De följer med så mycket de kan, men turnélivet är ju inte direkt glamouröst. Vi har i alla fall en vecka ledigt för semester!, säger Pontus. 

Trots mycket tid tillsammans på vägarna så sliter de inte på varandra.

– Vi har väldigt kul och trivs bra ihop, inga blow-outs än så länge, säger Henrik.

– Nja, jag och Kicken går varandra på nerverna ibland, vi är väldigt lika och har en hög energinivå, men det har blivit mycket bättre nu, säger Jacob. 

Fansen består mest av kvinnor, och det är allt från lilla Lisa 6 år upp till hennes mormor.

– Sen har vi såklart hårdrocksfansen med nitar, säger Pontus. 

Vad har hårdrocksfansen tyckt om ert schlagerdeltagande?

– Det är ju ingen schlagertävling längre utan en poptävling, det vet nog alla. Vi öppnade upp för en ny genre i tävlingen med vårt första bidrag Night of Passion. Vi har haft fantastiskt kul i tävlingen, och det är en otroligt proffsig produktion. Kommer rätt låt i rätt tid så är det mycket möjligt att vi ställer upp igen, säger Jacob. 

Men nu är det sommaren som är i fokus och några timmar efter intervjun ska de upp på scenen.

– Vi älskar verkligen att spela live, och många som kanske inte lyssnar på vår sorts musik vanligtvis gillar våra konserter, säger Pontus. 

THE POODLES OFFICIAL WEBSITE - se sommarschemat!

5 snabba till The Poodles

Hårspray eller vax?  Vax!

Storstan eller småstan? Vi är ju från Stockholm, så… Storstan!

Korv med bröd eller lyxkrog? Körv!

Läder eller spandex? Läder definitivt.

Brunetter eller blondiner? Våra tjejer är brunetter…!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!