Svenskan Beata Dalton: "Colin Farrell är jättetrevlig"

Svenska skådespelerskan Beata Dalton debuterar i Hollywoodfilmen Dead man down som fru till Colin Farrell. amelias Sofie Sarenbrant ställde några närgångna frågor till det nyblivna stjärnskottet.

Hur bra kysstes Colin Farell?

– Tyvärr fick jag inte kyssa honom men jag önskar att jag hade fått det! Jag är lite besviken faktiskt… haha. Scenen som jag spelade in med Colin i en park var en underbar dag.

Sen blir ”du” mördad?

– Jag är redan mördad när filmen börjar. Alla sekvenser jag är med i är flashbacks. Jag fick lägga till fler repliker i efterhand.

Så du vet att du inte blir bortklippt?

– Oh ja!Är Colin lika trevlig som han ser ut?

– Ja, det är han. Han är jättetrevlig, charmig med sin irländska dialekt, mycket artig, otroligt sexig men också lite reserverad. Han har en bodyguard med sig överallt – också väldigt trevlig. 

Din man får väl inte läsa detta?

– Haha, tack och lov förstår han inte svenska! Han var jätteglad över min roll först, men efter ett tag frågade han: ’Har inte Colin ett bad boy-rykte?’ 

Ditt största ”oh my god”-moment från inspelningen?

– Det var när Colin frågade om jag ville komma upp till hans rum och gå igenom manus. Bara han och jag åker hissen upp till hans penthouse och jag sätter mig i soffan I COLIN FARRELLS RUM! Inte nog med det – han tog av sig skjortan och satt med bar överkropp eftersom de precis hade färgat hans hår.

Låtsades du glömma dina repliker för att få stanna längre?

– Det är klart att jag såg till att det tog så lång tid som möjligt, haha. Nej, allt var väldigt professionellt.

Var det kul att bli plåtad av paparazzi under inspelningen?

– Ja, det blev helt fantastiska bilder, jag skulle kunna använda en som min head­shot! För mig var det bara roligt, eftersom det var första gången. Det var värre för Colin… 

Hur fick du rollen?

– Jag gick på audition och fick åka tillbaka efter två veckor och träffa den danska regissören Niels Arden Oplev, som också gjorde Män som hatar kvinnor. Jag var jättenervös och sa på svenska: ’Hej Niels, jag heter Beata.’ Han visste inte att jag var svenska och blev förvånad. På kvällen hade jag fått rollen.

I filmen tar ju en annan svenska över Colin Farrell …

– Ja, Noomi Rapace. Vi träffades tyvärr inte men jag skulle gärna vilja spela mot henne. 

Din rollfigur heter Anka i filmen – är det efter Anna Anka?

– Jag vet inte, jag undrade faktiskt var namnet kommer ifrån. 

Har Svenska Hollywoodfruar hört av sig än? 

– Nej, men jag skulle gärna vara med!

Varför har vi inte hört talas om dig?

– Jag är uppväxt i Bromölla men flyttade till USA när jag var 16 år. För fyra år sen flyttade jag till New York och utbildade mig till skådespelare. Efter det lyckades jag få en manager. Men jag hoppas att ni ska få höra mer av mig i framtiden!

LÄS MER: I Sofie Sarenbrants blogg kan du se fler bilder

på Beata Dalton - och Colin Farrell. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!