I vinter flyger vi All Inclusive och med på resan är folkkära Suzanne Reuter, Liv Mjönes, känd från ”Torpederna” och Jennie Silfverhjelm från ”Gentlemen”.

Filmen ”All Inclusive” som nyligen gick upp på bio handlar om hur en familj ska fira mamma Ingers 60-års dag i Kroatien. Men firande blir inte som Inger hade tänkt sig då hon ett kort tid innan fått reda på att hennes man varit otrogen. Istället blir hon själv med sina två vuxna döttrar på ett plan till Kroatien, ordentliga Malin och struliga Tove som med nöd och näppe hänger med (med en IKEA-kasse som enda bagage). Det tar inte lång tid innan systrarna börjar bråka rejält om vem som egentligen kan trösta mamma Inger allra bäst.

LÄS OCKSÅ: Stor reseguide till Kroatien – våra bästa tips inför resan!

I filmen kan vi även se Inger och döttrarna Malin och Tove njuta av semestern med sol och bad, läsande tidningen amelia. Bakom tidningen som figurerar i en scen i filmen låg det nämligen väldigt mycket jobb, och redaktionen är väldigt stolta över slutprodukten.

– Vissa jobb är roligare att formge än andra, säger amelias art director Cecilia Björk.

Nu får jag nog betala för att någon ska röra vid mig

De tre huvudrollerna spelas av rutinerade och alltid lika älskade Suzanne Reuter, Liv Mjönes som synts i både ”Torpederna”, ”Modus” och ”Ettor och nollor” samt Jennie Silfverhjelm som synts i bland annat ”Gentlemen”, ”Äkta människor” och filmen ”Callgirl”.

Om ni skulle beskriva varandra med tre ord var – vad skulle ni säga då?

Suzanne: Liv är jättecharmig, urvimsig och har en underbar man som tar hand om henne. Och ett ord till, begåvad! Jennie är begåvad, envis och vet vad hon vill.

Jennie: Suzanne är en djurälskare, hon är färgstark och ja, genial! Och Liv… hon är en idiot, färglös och hon har noll koll, nej då jag säger det med kärlek, haha! Hon är så begåvad!

Liv: Suzanne är varm, fantastisk och spjutspetsrak! Och Jennie, hon är varm… nu blir det här många ord på henne. För det var så omedelbart med Jennie, vilken begåvning hon hade, det såg vi alla på en gång i hennes klass. Väldigt rak.

Hur var det att jobba tillsammans i den här filmen?

Jennie: Liv och jag har gått på scenskolan ihop så vi känner varandra sen innan. Suzanne är ju en orsak till att jag blev skådespelerska.

Suzanne: Visst är det rart? Men jag tror att vi är lite lika i vårt sätt att spela.

Jennie: Det är sant, du kanske inte tror på det. Det var liksom en ynnest att få spela din dotter. Och jag hade faktiskt dig som inspiration när jag skulle spela min roll, det har jag inte sagt till dig.


Hur förberedde ni er för era roller?

Liv: Vi träffades mycket och diskuterade, jag var med Karins dotter som är DJ och dj:ade på Riche så det gjorde jag. Sen var det mycket maskarbete, för man blir ju en person. Jag hade superblonderat hår, sminkade mig på ett helt annat sätt och då förvandlas man ju någonstans i det där också.

I filmen ”All Inclusive” kan man se Inger och hennes döttrar läsa tidningen amelia.


Vad har varit roligast i karriären hittills?

Jennie: Jag var med i en film som heter ”Gentlemen” som vi spelade in i Stockholm. Där hade vi en replika av Hornsgatan exakt hur den såg ut 1978 med intakta affärer som man kunde gå in i, det var filmmagi för mig att arbeta i ett sådant gammeldags set.

Liv: Svårt att komma på en roll som varit roligast… Men… ”Torpederna” var faktiskt kul, det var jätteroligt att spela in den!

Suzanne: Jag har från både ”Reuter & Skoog”, ”Lorry” och ”Cleo” och så som varit roligt. Sen är det väldigt roligt att göra annat, som ”Drottningoffret”, och stå på teatern med ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” ”Vår tid är nu” var också väldigt roligt att spela in, jättebra jobb i Göteborg.

Så ni spelade in den i Göteborg?

Suzanne: Ja tyvärr. Det innebär ju att man måste vara kompis med SJ, du blir aldrig kompis med SJ!


Vilken är den bästa filmreplik ni har haft?

Suzanne: ”Blanda inte in mig i vårt förhållande!” från Yrrol. Jag tycker den är så bra!

Liv: Sketchen med dig och Ulla Skoog, på ett bröllop, den är så rolig. ”Vad jobbar du med?” ”Jag är hora!”

Suzanne: Precis, så här är den, ”Så du känner brudgummen?” ”Nej, jag känner bruden!”, ”Jaha, du känner bruden?”, ”Ja, vi arbetar tillsammans!” Den är sååå rolig!

Jennie: Den är också bra, med Suzanne som flygvärdinna i ”Yrrol”… ”Spriiiit någon, är det någon som vill ha sprit?”

Kampanjen #MeeToo syns ju just nu överallt. Har ni som kvinnor och skådespelerskor upplevt det här själva i er bransch?

Liv: Ja, det har jag varit med om.
Suzanne: Det har jag också.
Jennie: Me Too.
Liv: Diskussionen mellan oss kvinnliga kollegor har jag tagit jättemycket genom åren.
Jennie: Ja, men det är väl först nu som det börjar bli en slags folkrörelse, vill jag säga. Utifrån att kvinnor i olika yrkeskårer går samman och kräver förändring. Det finns en enorm kraft i det och det är på tiden att det sker.

Den officiella trailern för filmen ”All Inclusive” – har du sett den på bio ännu?