Susanne är amelias vardagshjälte!

Susanne Axelsson växte upp med en dement mamma och upplevde stora brister i stödet för de anhöriga. 2006 startade hon projektet Ung anhörig som ska finnas som ett bollplank, stöd och ett sätt för anhöriga att kunna dela med sig och känna igen sig i varandras berättelser.

Varför behövs Ung anhörig?

 – Det finns cirka 2?000 ungdomar i Sverige med en demenssjuk förälder, men ingenstans att vända sig. Okunskapen är stor hos både allmänheten och de drabbades närstående om sjukdomen. 

 

På vilka sätt hjälper ni till?

 – Man kan läsa om andras upplevelser och knyta kontakter genom oss. Och vi sprider kunskap. Det är viktigt att anhöriga vet vilka rättigheter till stöd de har från samhället. Vi vill också se en förändring i allmänhetens syn på sjukdomen. Det är oerhört svårt, både för de drabbade men också för deras nära, därför föreläserjag i ämnet på skolor och för yrkesverksamma i demensvården.

Besök hemsidan unganhörig.se och läs mer om projektet. 

 ______________________________________________________________________________________

Susanne Axelsson

 Ålder: 25. 

 Bor: Sundsvall.

 Familj: Pojkvän. 

 Gör: Jobbar med marknadsföring på Sundsvalls kommun.

 Kontakt: susanne@unganhorig.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!