Foto: © Breidablick 2009..Fotograf: Shahab Salehi..

Stora hjärtan i filmen Prinsessa

Stora gester och stora hjärtan har bioaktuella Prinsessa. Men vår recensent Samuel Mesterton är ändå inte särskilt imponerad.... Läs även intervjun med huvudrollsinnehavaren Zandra Andersson som blev känd över en natt.

Några av världens bästa filmer har handlat om tjocka människor. T ex ”Raka spåret till Chicago”, med John Candy. Svenska ”Prinsessa” är inte en av dem; politiskt korrekt, fantasilös och långtråkig. Teresa Fabik, som gjorde ”Hip hip hora”, har viktiga och fina saker att säga om överviktiga Maja, 18, som bor i småstad och vars högsta dröm är att bli skådespelerska.

Men jag gillar inte den predikande tonen, jag gillar inte hur filmen ber om – nej, kräver att jag ska sympatisera med huvudpersonen. Hur den liksom har en beräknande attityd till tittaren och med ohöljd indignation följer sin egen utveckling. Jag behöver mer än stora hjärtan och stora gester på bio. Karisma, till exempel.

Läs intervjun med Zandra Andersson som spelar Maja!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!