Stjärnorna som tar över Hollywood!

2009 blir de här tjejernas år, spår amelias filmrecensent Samuel Mesterton som listar tre kvinnliga filmstjärnor med megastar-potential.

Sally Hawkins - en ny Peter Sellers

Megastar-potential:aaaaa

Se bilden ovan!

Ålder: 32.

Bor: Ensam i London, men hon säger att det finns någon i hennes liv, ”en icke-skådis som jag har träffat ett tag”.  

Familj: Dotter till kända barnboksförfattarna och – illustratörerna Jacqui och Colin Hawkins. Enligt Sally har mamman koll på sin dotters framfart genom att vara konstant ”google-alert”.

Därför: Sally Hawkins är en stjärna. Precis som Elizabeth Taylor kan närbilder på henne få oss att slungas längst bak i biosalongen. Så öppen, klar och genomskinlig att vi får pejl rakt in i hennes själ. Och samtidigt in i våra egna själar. Smidig, PJ Harvey-sexig, övernaturligt uttrycksfull och tusen avväpnande steg före alla andra. Hawkins kommer bli lika stor som Peter Sellers. 

Bakgrund: En riktig Garbo-mussla när det kommer till privatliv. Uppvuxen i Dulwich utanför London. Studerade sedan vid The Royal Academy of Dramatic Arts. Har stått mycket på teaterscenen, men du har sett henne som Samantha i Mike Leighs ”All or nothing” (2002), i Jane Austen-dramat ”Övertalning”,  ”Fingersmith” och i Woody Allens ”Cassandra´s Dream”.  

Se henne nästa gång i: Irländska bröl­lopskomedin ”Happy ever afters”. 

Amy Adams - en mormondröm

Megastar-potential: aaaaa

Foto: IBL Bildbyrå / Copyright © ©Buena Vista Picture

Ålder: 34. 

Bor: Amy och Darren har nyss köpt hus. 

Familj: Familjen är mormoner, föräldrarna heter Kathryn och Richard Adams, Amy är ett av sju barn och hon växte upp i Castle Rock, Colorado. Är nyförlovad med Darren Le Gallo, som hon träffade 2001 i en teaterklass. 

Därför: Inte sen Julia Roberts dök upp i ”Pretty woman” har någon väckt samma ”A star is born”-känsla. Hon är urtypen för den amerikanska drömmen – mormontjejen från Colorado som slår igenom i stora stygga Hollywood. Hon är lite som Julie Andrews, Marilyn Monroe och Julia Roberts sammanslagen i en. En kvinnliga skådis som småtjejer kan se upp till och deras mammor respektera, som både pappor och söner kan bli förälskade i utan att skämmas.  

Bakgrund: Hon jobbade som servitris efter plugget och flyttade till LA för att satsa på skådespelarkarriär. Det tog långa tio år innan rollerna i ”Junebug” och som Giselle i Disneys ”Förtrollad” plötsligt förvandlade henne till Amerikas nya älskling.   

Se henne nästa gång i: Nora Ephrons ”Julie & Julia” mot Meryl Streep. Adams spelar tjej som 30-årskrisar, startar gigantiskt matprojekt och bloggar om det.

Rebecca Hall - uppvuxen på teater

Megastar-potential - aaaa

Ålder: 26. 

Bor: England. 

Familj: Pappa är Sir Peter Hall, brittisk teaterregissör, och mamma amerikanska operasångerskan Maria Ewing. Föräldrarna skilde sig när Emma var fem. Enda barnet bland många halvsyskon. 

Därför: Den långa snygga brunetten man känner igen, men inte kan placera. Tills nu. Med sin städade och nervösa Vicky, spelade hon skiten ur Woody Allens ”Vicky Cristina Barcelona”. Utan ansträngning fick hon sina mer kända motspelerskor Penelope Cruz och Scarlett Johansson att blekna. I nya ”Frost/Nixon” svischar hon mest runt i snygga klänningar som ett intelligenta mäns kuttersmycke. Ändå är det på vippen att hon tar över den rullen också. Bara en tidsfråga innan hon är en av de största.  

Bakgrund: Uppväxt på den brittiska teaterscenen, och även om föräldrarna försökte ge Rebecca en så normal uppväxt som möjligt, blev det mycket backstage-häng på Peters och Marias föreställningar. Skådespelarkarriären kom igång i samband med att Rebecca hoppade av det prestigefulla Camebridgeuniversitetet.   

Se henne nästa gång i: ”Frost/Nixon”. Samt i fantastiska Nicole Holofceners nya (än så länge namnlösa) film om hyresgäster i en New York-byggnad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!