Foto: Getty Images/Hemera

Sommarteatrar landet runt

Att se teater utomhus en ljummen svensk sommarkväll – livet blir inte mycket bättre. Här är ett urval av bra föreställningar!

Västanå teater, Sunne

Vad? ”Gösta Berlings Saga” av Selma Lagerlöf, 29 juni–4 september.

Vem spelar?
Berättar-Ladan på Västanå Teater, söder om värmländska Sunne, satte 1999 upp ”Nils Holgersson” som sin första pjäs. Sedan dess har succéerna avlöst varandra och närmare 25?000 personer besöker ladan varje sommar. Värt ett besök!

Teatersmedjan, Karlshamn

Vad? ”De tre musketörerna” på Karlshamns Kastell, under hela juli månad.

Vem spelar?
Denna amatörförening startades upp för över 20 år sedan, och stod öppen för teaterintresserade i alla åldrar. Idag har den lilla föreningen hela 340 medlemmar och har sedan 1989 satt upp sommarteatrar varje säsong.

Romateatern, Lövsta (Gotland)

Vad? Temat är Shakespeare och i år är det ”Trettondagsafton”, 22 juni–13 augusti.

Vem spelar?
Inga mindre än Michael Segerström och Ulf Brunnberg finns i rollistan. Teatern är en gammal klosterruin ungefär två mil från Visby, och är en av landets största och vackraste scener. 25?000 besökare tar sig hit varje sommar, och har gjort så sedan 1989.

Tofta Herrgård, Kungälv

Vad? Strindbergs ”Fadren”, 15 juli–13 augusti.

Vem spelar?
Teater Tofta Herrgård som satte upp sin allra första pjäs förra sommaren, nämligen ”Fröken Julie”. Den gjorde succé och många sommarfirare tog vägarna förbi herrgården.

Gunnebo Slott & Trädgårdar, Mölndal

Vad? Nils Poppes ”Lorden Från Gränden”, spelas 13 juli–21 augusti.

Vem spelar?
Sommarteatern på Gunnebo slott produceras i samarbete med Riksteatern och hade sin första föreställning ”Jeppe På Berget” för snart tio år sedan.

http://gunneboslott.se/sv/evenemang/gunnebo-sommarteater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!