Foto: Foto: TV3/Johnny Wohlin

Sofi Fahrman leder Project Runway: "Jag blev nervös"

Modebloggaren Sofi Fahrman är programledare för den svenska versionen av designtävlingen Project Runway. I en närgången intervju för amelia berättar hon om nervositeten, hur många skor som gått åt under inspelningarna och längtan efter att vara naken.

Känns det nervöst att leda programmet?

 – Ja, jag jublade inombords! För första gången på länge blev jag nervös. Jag var riktigt peppad på att testa ett så framgångsrikt koncept i Sverige.

Hur många av dina senaste skoköp har du motiverat med att du måste ha dem till programmet?

– Haha, det brukar ju vara så jag jobbar! Men den här gången är det faktiskt produktionen som kräver att jag har nya skor varje gång jag syns i rutan. Det är ett program med hög modeprofil och det gäller inte minst mina outfits. Så jag har en stylist som fixar kläder, hår och make inför varje program.

Visste du vem designern Rhodi Heintz var innan det blev bestämt att han ska vara Sveriges svar på coachen Tim ”make it work” Gunn?

– Ja, det visste jag. Sist jag såg honom var på Guld­knappen-galan i fjol. Och jag hajade verkligen till när jag såg honom, han är en sådan perfekt gråhårig man. I pauserna under inspelningarna ville jag ställa ­tusen frågor till honom. Han har varit med om så mycket, har varit på Studio 54 och allt möjligt.

Har ni i juryn blivit osams?

– Inte än faktiskt. Skillnaden mellan de bästa och sämsta deltagarna är ganska stor i början.

Heidi Klum säger alltid auf wiedersehen när en deltagare åkt ut. Vad ska du säga?

– Jag kommer inte säga auf wiedersehen i alla fall. Jag har en egen slutfras, men den vill jag inte avslöja än!

Har du träffat henne?

– Jag har intervjuat henne och hon är verkligen en intervjuares dröm! Supertrevlig och proffsig. Och sen så är hon ju väldigt snygg att kolla på också, vilket är ett plus.

Du blev nästan gripen för prostitution en gång på Genèves flygplats. Är din smak verkligen att lita på?

– Alltså det här måste jag få förklara! Det var en väldigt spontan resa och det enda jag hade i min packning var en tusen och en natt-utklädnad. En väldigt avslöjande kjol bland annat. Jag hade nog också ifrågasatt mig själv om jag hade jobbat i tullen.

Du gillar ju kläder, men verkar ha en förkärlek för att klä av dig naken?

– Ja, alltså jag älskar ju att vara naken! Jag borde ha vuxit upp på en strand på Hawaii, med rufsigt hår och solkysst näsa. Att bo i Sveriges klimat passar ju inte mig alls med alla bylsiga kläder. Så kläderna kan ryka lite då och då.

Du ska gifta dig i år. Ingen nakenchock då va?

– Haha, nejdå. Men jag har inte hunnit kolla på vad jag ska ha på mig. Jag vet inte ens vad jag ska ha för skor! säger Sofi Fahrman.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!