Snart kan du klicka "tumme ner" på Facebook (gillar eller ogillar ni?)

Hur ofta har vi inte saknat den? När en vän berättar något sorgligt eller när en artikel gör oss riktigt arga. Nu är det snart möjligt att klicka "??" på Facebook igen.

Uppdatering: Nu har det framkommit att det troligtvis inte alls blir just en "ogilla"-knapp som är lösningen på problemet. Zuckerberg påpekar än en gång att han inte vill bygga ett comuunity som bygger på för-/emot-röstning. Det spekuleras istället om ifall det är en "sorry"-knapp som är på gång. Här är hela klippet på allt Mark faktiskt sade:

 

Originalartikel: Knappen har redan funnits en gång i tiden nämligen, men togs bort från Facebook 2008. Sedan dess har vd:n Mark Zuckerberg alltid hävdat att knappen inte kommer att komma tillbaka – tills nu.

– Jag tror att personer har frågat efter den här knappen i flera år. I dag är en särskild dag eftersom jag i dag kan avslöja att vi jobbar på den, sade Mark i ett uttalande på tisdagen, skriver CNBC.

Facebook har tidigare ogillat just ogilla-knappen för att risken finns att personer kommer att sprida negativitet på sajten. Till exempel menar företaget att det känns obehagligt att man kan "ogilla" någons profilbild. Men nu menar man ändå att en "ogilla"-knapp behövs för att kunna visa sympati, till exempel om någon berättar om en skilsmässa eller att hen blivit av med jobbet.

Vad tycker du? Ogilla eller gilla? ;)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!