Den första filmatiseringen av Agatha Christies Mordet på Orientexpressen kom 1974. Nu är det dags igen. 2000-talets version av den gamla klassikern bjuder bland annat på Johnny Depp och Michelle Pfeiffer.

Mordet på Orientexpressen är en av deckarförfattaren Agatha Christies mest kända böcker. Filmversionen av den populära boken kom redan 1974.

Nu gör Hollywood en remake med ett gäng stora och nygamla stjärnor i rollerna.

Det har hunnit gå över 40 år sedan filmatiseringen av Mordet på Orientexpressen hade premiär på bio. I rollerna då kunde man bland andra se Sean Connery och Ingrid Bergman, där vår svenska stjärna fick en Oscar för ”Bästa kvinnliga biroll”.

Nu gör Hollywood en remake på den populära deckaren med några av världens just nu största stjärnor. I tågvagnen kommer vi både se bekanta ansikten, men också en del nya. I huvudrollerna kan vi bland andra se Kenneth Branagh, Johnny Depp, Daisy Ridley, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Josh Gad och Willem Dafoe.

Ett mord på Orientexpressen ska utredas på plats
Historien berättar om tretton främlingar som befinner sig på samma tåg som färdas från Istanbul i Turkiet och är på väg till Calais i Frankrike. För en av tågets passagerare ska resan bli den allra sista, och alla övriga medresenärer blir direkt misstänkta. Tiden är knapp och en man måste lösa pusslet innan mördaren slår till igen.

Filmen har premiär den 24 november 2017.

2017 års trailer för Mordet på Orientexpressen

Foto: Pressbild/20th Century Fox