Sanna Nielsen är årets julvärd 2016: ”Jag hoppas jag hinner slänga i mig lite skinka mellan sändningarna”

Under tisdagen presenterade SVT årets julvärd 2016. Inte helt otippat blev det Sanna Nielsen som kommer sitta och hålla svenska folket sällskap under julafton det här året.

Sanna är sedan tidigare inte helt obekant med stora tv-produktioner. 2015 ledde hon Melodifestivalen tillsammans med Robin Paulsson och i somras blev hon Allsångs-Sanna med hela svenska folket när hon fick äran att ta över ”Allsång på Skansen” efter Petra Marklund och dessförinnan Måns Zelmerlöw. Nu är det dags för Sanna Nielsen att axla en ny roll, den här gången som SVTs julvärd 2016.

Foto: Janne Danielsson/SVT

 –  När Kent, min manager ringde och sa att den här frågan hade kommit så fick jag nog med alla meningar i ett och samma vrål, skrattar Sanna.

Hon berättar att frågor som, ”Skojar du eller?”, ”Är det sant?”, ”Hur tänkte de nu?”, ”Vad händer?” trillade ur hennes mun.

– Ungefär så, jag kan tänka mig att det är samma för alla. Det blir så stort så man kan knappt ta in det, det är också en sådan tradition att titta på det här och jag har följt det sen jag var jätteliten. Bara tanken på att jag ska sitta där och tända ljuset och vara ert sällskap, ja det var så stort att ta in.

Sanna berättar att det inte fanns en tanke på att tacka nej och att valet och svaret var självklart.

– Ja det var det absolut, det var självklart. Det här tackar man inte nej till, även om det var ett pirr i magen att ”Gud vad ska jag göra för någonting”, så är det ju så häftigt att få vara med.

Sanna Nielsen om rollen som SVTs julvärd 2016

Hur julafton kommer att se ut i SVT den här julen kan inte Sanna svara på riktigt ännu, men hon lovar att hon kommer sjunga för oss tv-tittare.

– Vi har ju möten hela tiden så det handlar ju om att skriva vad jag vill säga och vad jag vill sjunga. Jag vet inte hur mycket jag kommer att sjunga ännu, men det blir lite grann. Vi får se vad jag hinner med, men det tror jag.

I och med sin nya roll som julvärd så kommer Sanna inte kunna fira tillsammans med sin pojkvän Joakim Ramsell eller med sin familjen nere i Skåne.

– Det går ingen nöd på honom, säger Sanna skrattande och fortsätter:

– Och inte på familjen heller, de var så himla glada för min skull, ”Då får vi ju se dig varenda minut i rutan”, sa de. Det är klart att det känns lite i hjärtat att man inte firar tillsammans men samtidigt så har jag firat med dem så många år och kommer att fira så många år framöver.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Är du nervös inför din roll som julvärd i SVT?

– Inte just nu, men det kommer jag definitivt att vara. Men jag är inte rädd, absolut inte.

Inte ens för att tända ljuset?

– Nej, jag tänker så här... Vet du vad? Om jag inte får det här ljuset tänt, gud vad bra tv det blir. Så tänker jag och då får jag bjuda på det.

Vilket tv-program är din favorit på julafton?

– Det finns ju många, men det är ju framför allt när familjen har kommit och  man sätter sig i soffan. När klockan slår tre och det är Kalle Anka som börjar efter Benjamin Syrsa, då startar julen på riktigt och det slår aldrig fel. Det är magiskt varje år.

Kommer du hinna äta någon julmat på julafton?

– Jag hoppas det, jo men när alla filmer och sekvenser går så kommer man ju få slänga i sig en skinka eller något. Favoriten är mormors köttbullar, jag kanske kan få till det själv hemma och bjuda på.

Sist men inte minst, vad önskar du dig i julklapp?

– Tid, jag önskar mig tid. Nej men jag önskar mig lite lugn och ro, avslutar Sanna.

Vill du se mer sånt här? Gör som 26 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Mest läst just nu:

Sanna Nielsen hyllas för avklädda bilden: ”Jag önskar att ingen skämdes!”

Här överraskas Max Martin av dottern Doris, 15 – på Polarprisets bankett

7 anledningar till att Sanna Nielsen kommer äga "Allsång på Skansen"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!