Så tar du de perfekta Instagrambilderna — enklare än du tror

Att få till en bra instagrambild handlar inte om flera filter, massor av redigeringskunskaper, ett perfekt leende och en paradisstrand som bakgrund — här är fyra enkla tips för en perfekt bild!

Blir dina bilder på familjen på en picknickfilt vid havet inte alls så härligt på bild som i verklighet? Blir bilderna suddiga, pixliga och ditt ansikte blankt och tråkigt? Ja, då är det inte konstigt att gilla-markeringarna ekar tomt på Instagram.

Men det finns faktiskt 4 magiska regler som gör din instagrambild till en riktig like-raket. Och ja, gilla-markeringar är inte allt, men vi kan inte sticka under stol med att det är en skön bekräftande känsla när de rullar in.LÄS OCKSÅ:
Billigare biljetter och bekvämare resor — 12 knep för dig som ska flyga 

Så tar du en perfekt instagrambild

Ljuset är allt

Kanske känns det överdrivet, men att ha koll på hur ljuset lägger sig på objektet du vill fota är viktigt för en bra bild. Det naturliga dagsljuset är det bästa att fotas i, och på sommaren finns det något som kallas “gyllene timmen” när solen är på väg ner och börjar lysa mer orange. Då ska du passa på att fotografera med solljuset vänt mot dig. Är du inomhus och vill knäppa av en snygg selfie så ska du stå mot fönstret, gärna med en ljus gardin bakom dig. Då reflekteras ljuset naturligt på dig och inga skuggor från mobilen du håller i handen framför dig stör.

Tänk på: Om du fotar mot solen, alltså med solen i ryggen blir motiven mörkt — a big no no!

Var dig själv

Le som om du menar det. Ett naturligt leende, är vad som krävs för dem flesta att trycka på like-knappen. Kanske fångas du av kamerblixten mitt i ett skrattanfall eller i ett härligt samtal med en vän, då ser du som mest naturlig ut — och det går hem!

Tänk på: Att ställa upp familjen för ett foto eller be alla att "le för kameran" är det sämsta för en riktigt bra bild, fånga varandra i stunden istället!

Överredigera inte

Ibland blir man blind av att se på en bild för länge och tillslut har man redigerat sönder den. Lägg därför ifrån dig mobilen en stund efter att du fått till bilden du vill ladda upp. Nästa gång du ser bilden, ser du den med nya ögon som dina följare också kommer att göra. Oftast behövs inte något filter — som alltid är naturligt det som uppskattas mest!

Tänk på: Att göra en bild mer varm om den är väldigt kall i kontrasterna eller tvärtom. Du gör den mer kall om den är väldigt flottig och varm är även det ett enkelt tips för en snabb redigering. Allt detta kan du se i Instagrams redigeringsverktyg.

Fånga känslan

Att uttrycka sig i en bild blir mycket lättare om du verkligen kommer in i känslan. Vill du berätta att du är glad över ditt nya jobb — ja men skrik av lycka på bilden. Känner du dig oövervinnlig efter en löptur — ta ett skutt eller gör ett segertecken.

Tänk på: Uttrycksfulla bilder blir som bäst om de är ärliga och i stunden!

Foto: E+ / Getty Images / This content is subject to cop

Tack för inspo, Allure!

LÄS OCKSÅ: Så vet du vilka solglasögon som passar din ansiktsform — här hittar du dem 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!