Eric Saades dag i Så mycket bättre blir en mash-up av boy-band, country, soul, club och gubbrock. Och det svänger!

27-åriga Eric Saade fick sitt stora genombrott med Manboy i Melodifestivalen 2010. Och som någon säger under lunchen är Eric en klassisk song and dance-man, en snygg kille med moves och bra röst. Saade själv är  påtagligt nervös inför sin dag.

Uppvuxen med en svensk mamma och en libanesisk pappa berättar Eric Saade om en skilsmässa som satte traumatiska spår i den 6-åriga pojken, om flykt och gömställen och hur han skapade en fantasivärld för att glömma det jobbiga.

Vi får veta att det var tack vare Saades morfar som han kunde bygga sin karriär genom talangjakter, ”det var han som hade ekonomin att låta mig åka runt i Sverige och bo på hotell och tävla”.

Så här gick fjärde programmet av Så mycket bättre:

1. Uno Svenningsson: Slå (Sting)

Uno Svenningssons version av Sting handlar om mobbing. Eric Saade finns absolut  kvar där i låten, men Uno har ändå förmågan att göra allt han rör till sitt. Som någon påpekade: Låten hamnade i ”Unos universe”. En fin kombination mellan gammal och ung blir utlåtandet. Och vi hoppas att Unos viktiga budskap med Slå går fram hos alla och envar.

2. Kicki Danielsson: Darkest hour

Country är lika med smärta, och detta inge undantag. Kicki Danielsson tolkar som vanligt sina deltagares låtar i country-anda och här är det full pott. Det är känslosamt och Kicki själv berättar hur hon kan relatera till texten, om nattens ångestfyllda mörka timmar, och hur hon öppnar upp sig lite när hon refererar till ”drinking my night away”.

3. Icona Pop: Hearts in the air

Wow vilket party det blev! Detta är det hittills absolut bästa uppträdandet under lunchen som annars brukar vara lite mer lågmäld, men här blev det nattklubbskänsla direkt. Icona Pop leverar stort när det kommer till fånga den där coola club-känslan!

4. Sabina Ddumba: Manboy

Sabina Ddumba gör Saades poppiga boy-band-mello-låt Manboy till en förstklassisk soulhit. Tankarna går till Randy Crawford eller kanske Withney Houston, och vi kan bara säga grattis Sabina, du har gjort en helt ny låt som definitivt kommer klättra på hitlistorna.

5. Tomas Andersson Wij: Den dag jag vinner allt (Popular)

Tomas Andersson Wij är ett musikaliskt geni, och detta är naket och vackert och med stor inlevelse. Det som talar mot Andersson Wij är att det möjligtvis kan det bli lite tråkigt då alla tolkningar hittills har varit snarlika. Ser fram emot nästa program då det är dags att tolka Kicki Danielsson, och kanske att vi kan bli överraskade då.

6. Anders Wendin: Wide awake

Liksom Icona Pop river Anders Wendin stället med sin Niel Young-inspirerade version av Saades Wide awake. Här möts boy-band och gubbrock i en underbar rock´n roll-mash up, och det funkar och det svänger hårt!

Nästa vecka är det Kicki Danielssons dag.

Foto: TV4

LÄS OCKSÅ: Så mycket bättre 2017 – här är årets deltagare och en tillbakablick