Andra avsnittet av Så mycket bättre var Anders "Moneybrother" Wendins, och kom att handla om relationer. Anders pratade öppenhjärtigt om sin svåra relation till sin alkoholiserade pappa och om sin stora kärlek till sin son.

Det kom att handla mycket om relationer i Anders ”Moneybrother” Wendins Så mycket bättre-avsnitt. Anders tar oss med på sin resa med en uppväxt i Ludvika där han aldrig riktigt kände sig hemma. Med en ständig längtan bort, redan som 13-åring längtade han efter att flytta hemifrån, bort från Ludvika. Föräldrarnas skilsmässa, alkoholism och en styvpappa han inte riktigt uppskattade så, men som han har att tacka för sitt intresse för musik. Och framför allt mycket känslor när han pratar om sin son: ”Min son är min första riktigt nära relation”.

Så här gick andra programmet av Så mycket bättre.

1. Eric Saade: Born under a bad sign

”Hit-maskinen” Eric Saade, som Anders Wendin uttryckte det, gör låten på sitt sätt, klassiskt boy-band sound, ganska slätstruket men visst, det svänger.

2. Uno Svenningsson: You will be sorry (Du kommer ångra det här)

Uno Svenningsson gör den här skramliga punklåten på svenska och helt och hållet till sin egen, och med Unos speciella röst blir det en Unolåt från första början.

3. Sabina Ddumba: It’s been hurting all the way with you Joanna

Sabinas röst alltså, den påminner starkt om någon stor sångerska, kan det vara Sade Adu? Vilken stjärna hon är, den unga Sabina Ddumba. Och hennes låtval, klockrent. En klar favorit i kväll.

5. Kicki Danielsson: Reconsider me

Kicki Danielsson tar sig an Anders Weindins genombrotts-singel, den med mycket influenser från Bruce Springsteen. Kicki hämtar upp rejält från förra avsnittet. Lite sävligt, men med ett härligt country-sound som känns så mycket Kicki.

4. Icona pop: Building walls around us

Enligt Aino och Caroline var det en självklarhet vilken av Anders Wendins låtar de ville göra, lagom punkig och med lite disco, helt enkelt ”helrätt för Icona”, och vi kan inte annat än att hålla med. Wow! Helt klart bäst i kväll!

6. Tomas Andersson Wij: Snart kommer det en båt

Den här låten var så personlig att Tomas Andersson Wij var tvungen att skriva om den lite. Och det blev tungt när Anders berättade om hur han ibland haft tankar på att avsluta livet för att slippa ha det så jobbigt. Låten handlar om pappans alkoholmissbruk.

Nästa vecka är det Sabina Ddumbas dag.

Foto: TV4

LÄS OCKSÅ: Så mycket bättre 2017 – här är årets deltagare och en tillbakablick