Så fixar du header i din blogg!

Är du en av alla duktiga bloggare på vår nya portal? Vill du få inspiration och tips hur du fixar ett riktigt snyggt och personligt sidhuvud/header? Läs vår stjärn-AD Erika Kihlgårds bästa tips!

I flera veckors tid putsade och fejade vår duktiga AD Erika Kihlgård på alla fina sidhuvuden på våra VIP-bloggar. Och visst blev det snyggt? Alltifrån Käthes rena och snygga bild till Claudia Gallis kitsch-romantiska kollage. Hon har även gjort många blogghuvuden på blogg.mama.nu och blogg.veckorevyn.com.

Vad får du all inspiration ifrån Erika?

– Jag utgår alltid från den person som ska blogga och försöker tolka den känsla som personen vill förmedla i sin blogg. Jag kan be bloggaren om ett tema, till exempel romantiskt, rockabilly eller glamouröst. Sedan spånar jag loss efter det. Kanske googlar på "glamour" och ser vad jag får upp – kanske en diamant en röd matta och en ros. Men vad är glamour för personen som ska ha bloggen? Bara fantasin sätter gränser egentligen..

– Annars kanske jag bara får en fin bild på personen och utgår ifrån den. Till exemel Karin Adelsköld, där fick jag en bild och utgick i från färgerna i den. Det enkla kan ibland vara det finaste! Där ser man hur text och bild kompletterar varandra i färg och form.

Alla bloggare på blogg.amelia.se har möjlighet att ladda upp valfri  bild i vänsterspalten på sin blogg, under Utseende /Egen sidhuvudsbild.  Bilden får vara 980 x 160 pixlar stor. När du registrerar din blogg finns det en förvald bild som du sedan kan  ändra om du vill. Ett perfekt tillfälle att uttrycka din personlighet  till dina besökare!

Erika har massor av bra tips att använda sig av. 

Hur ska man tänka  när man väljer bild?

–      När du väjer bild, tänk på att bilden måste ha en lugn bakgrund så texten syns. Om du har ljus text, ha en mörkare bakgrund och tvärtom. Som i bilden nedan, här syns texten bra. 

Motiv

Tänk efter vad du gillar och vad som säger något om dig som person. Kanske en närbild på din favoritblomma i din trädgård? Bilden kan vara lite hemlig och bara vara ett mönster. Headern ska sätta känslan för din blogg, och sedan låter du själva bilderna i inläggen visa mer av dig. Kanske en närbild på din favoritmatta eller favorittapet?

Du kan också anpassa bilden så att texten hamnar på ett roligt ställe, om du gillar att träna så kan du ta en bild på två hantlar och låta bloggnamnet hamna i en av cirklarna.

Att göra ett kollage av flera bilder kräver lite mer jobb, men kan blir jättefint.

Om man inte har tillgång till Photoshop eller annat bildhanteringsprogram?

Pixlr.com   är en förenklad version av Photoshop och finns gratis på nätet.  Där kan du beskära bilder, ändra storlek, lägga bilder på eller bredvid varandra, fixa med färgerna och skriva in ditt bloggnamn i bilden. Om du lägger ditt bloggnamn i bilden kan du låta namnet dominera hela bilden, ungefär som på Parbloggen nedan eller vara en liten detaljs i din header. Men tänk på att typsnittet och färgen måste passa ihop med bilden, och att läsbarhet är A och O.

Hur får jag mer inspiration?

Surfa runt på  blogg.mama.nu, blogg.veckorevyn.com, och såklart blogg.amelia.se och se  vad andra har gjort!

Vad gillar du? Vilka ord tycker du är fina? Accosiera fritt och googla för att få inspiration till bilder och färger.

Glöm inte bort att inspiration finns överallt. En fin affisch på stan, ett fint mönster på en kjol i affären eller ett snyggt intro till ett tv-program 

Ändra ditt sidhuvud efter årstid och låt bilderna  spegla det du gillar bäst med varje årstid! 

Till sist...

 Glöm inte bort att ”snyggt” är subjektivt och att det är du som ska vara nöjd med din blogg. Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!