Roxette slutar turnera – därför kommer vi sakna dem otroligt mycket

Nu meddelar Roxette att de slutar turnera, det på inrådan av Marie Fredrikssons läkare. Den sista spelningen blev i Kapstaden i Sydafrika i februari i år. Efter beskedet tackar nu bandet sina fans som funnits där i vått och torrt. – Det har varit 30 fantastiska år! Jag känner bara lycka och glädje när jag ser tillbaka på alla spelningar runtom i världen under denna långa tid, säger Marie i ett pressmeddelande. amelia.se minns Roxette och alla hits de levererat under sina 30 år som aktiva.

Roxette – "It must have been love"

Kanske ett av bandets absolut största hits som också var ledmotivet till Hollywoodfilmen ”Pretty Woman” med Julia Roberts och Richard Gere i huvudrollerna. Låten ”It must have been love” var från början en jullåt där delar av texten hade med julen att göra. Låten skrevs därefter om och hamnade på filmens soundtrack som såldes i 9 miljoner exemplar. Singeln blev en internationell hit och vi är nog många som nynnat med i denna sorgliga ballad om förlorad kärlek...

Roxette – "Listen to your heart"

Låten släpptes 1988 på albumet ”Look Sharp!” och släpptes även på singel senare samma år. I november 1988 så toppade den Billboard Hot 100 i USA. För den som inte visste så är musikvideon till ”Listen to your heart” inspelad i Borgholms slottsruin på Öland.

Roxette – "The Look"

Även ”The Look” finns med på Roxettes album ”Look Sharp” och kan räknas som deras genombrott utanför Europa. Albumet nådde stor framgång här hemma i Sverige men gick inte lika bra i andra länder. De försökte även få låten att släppas i USA men fick nobben av skivbolaget. Det var först efter att en amerikansk utbytesstudent som pluggat datakunskap i Borås återvände till USA med skivan ”Look Sharp” i bagaget som det började puttra om bandet i USA.

Han lämnade in skivan till radiostationen KDWB Minneapolis så att de kunde spela den där, de gillade låten och gjorde kopior på plattan och skickade den vidare till andra radiostationer i USA. Det dröjde bara ett par veckor och sedan var ”The Look” en monsterhit. Den 30 mars låg låten etta på amerikanska Billboardlistan och kort därefter låg den etta i ytterligare tio länder.Resten är historia...

Läs också:Så påverkar rörelse kroppen

Roxette – "Joyride"

Singeln ”Joyride” kom året efter att det hyllade albumet ”Look Sharp!” hade släppts. Den toppade listorna i Europa, Kanada och Australien och lyckades även den knipa en förstaplats på Billboard Hot 100 den 11 maj 1991. Musikvideon spelades in ute i öknen utanför Los Angeles där Per Gessle och Marie Fredriksson sitter på motorhuven på en Ferrari och sjunger. Idén till singelns refräng ”Hello, you fool, I love you” fick Per Gessle då hans stora kärlek Åsa gick ut och handlade och lämnade en lapp på hans piano med orden: ”Hej din tok, jag älskar dig”.

Läs mer:Så fungerar dans som smärtlindring

Roxette – "How do you do"

Roxettes singel ”How do you do” var den första låten som släpptes från albumet ”Tourism” som utkom 1992. Den låg i hela åtta veckor på Billboard Hot 100 i USA men var en mycket större hit i Europa. Musikvideon är inspelad på Södra teatern och har man koll på vår vackra huvudstad så kan man se ut över Saltsjön och Stockholms inlopp.

I ett pressmeddelande tackar Marie för alla år tillsammans med Roxette och med sina fans:

– Det har varit 30 fantastiska år! Jag känner bara lycka och glädje när jag ser tillbaka på alla spelningar runtom i världen under denna långa tid. Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009 och spelat oss ytterligare några varv runt jorden! Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan, säger Marie i pressmeddelandet.

Även Per Gessle säger sitt om sina 30 år tillsammans med Roxette:

–Vem hade trott att detta lilla hobbyband från Halmstad skulle stå på stora internationella scener i 30 år! Det har varit en makalös tid som varat i princip hela vårt vuxna liv. Tack alla musiker och medarbetare längs vägen, tack alla underbara fans, alla ni som lyssnat och spejat, uppmuntrat, väntat, rest, sjungit med och skrattat och gråtit. Utan er hade inget (och jag menar INGET!) fungerat. Och ett speciellt kärleksfullt tack till den majestätiska Marie, rösternas Amazon, Gudinnan på scenen, den innerliga tolkaren av mina ödmjuka ord och toner, för det fantastiska äventyret som tog oss ända upp till bergets topp. Herre Gud, vilken fantastisk utsikt vi haft! Nu är Roxettes turnéliv över. Visst var det kul? avslutar Per.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Här gör skådespelerskan Melissa McCarthy succé hos Jimmy Fallon – mimar till Pocahontas

Här gör 12-årigen succé med ”Defying Gravity” – golvar Simon Cowell

Här använder mormor SnapChats "Face Swap" – skrattar så hon kiknar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!