Rockromantik i filmen om The Doors

Från och med fredag 2 juli kan du sätta dig i biosalongen och förflytta dig tillbaka till 70-talet. Filmen om rockbandet The Doors innehåller glasklara, enormt snygga sekvenser som ser ut att vara filmade i förrgår. Och sångaren Jim Morrison känns mer levande än någonsin!

When you’re strange

Om du inte heter Tim Burton och kan övertala Johnny Depp (berättarröst) att vara inblandad i din film – då måste du göra något rätt. Och det kan man lugnt säga att Tom DiCillo gör i sin dokumentär om rockgruppen The Doors. Bland annat innehåller den aldrig tidigare visade rörliga bilder på Jim Morrison, hämtade från en film han själv spelat in. Glasklara, enormt snygga sekvenser som ser ut att vara filmade i förrgår och som DiCillo på ett helt briljant sätt för in i sin historia.

Morrrison hade hinkvis med karisma och här är det som att han plötsligt lever igen. Det enda man vill göra när man ser ”When you’re strange” är att festa med sina kompisar och lyssna på Doors-musik hela natten lång. 

Biopremiär 2 juli

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!