Riskerna med Facebook

Precis som president Obama just varnade USA:s skolungdomar för vad de lägger upp på Facebook, så varnar Johanna och Karin på "Lilla gummans webbtips" för att skriva för personligt, läs om en tjej som råkade riktigt illa ut...

"Har ni sett de här helt vansinniga sakerna som folk skriver om på Facebook? Jag brukar tänka på det ibland, om man dragit någon vit lögn om att man inte kan ses, och sedan råkar uppdatera sin facebookstatus på något olämpligt sätt.

 Det här hände en tjej som skrev taskiga saker om sin chef på Facebook - hon fick sparken! Eftersom hon hade glömt att hon tidigare addat sin chef på fejan. Illa... Men jag tycker det är jobbigt och svårt. Kanske vill man inte ha alla kollegor på fejan, eller för den delen sina kunder. Och då är det svårt att igga. Just nu har jag själv inte mindre än 13 vänförfrågningar som jag har på vänt, för att jag inte kan bestämma mig för om det är en bra eller dålig idé (för oss båda) att veta så mycket om varandra. Sedan har jag också satt som gräns att jag måste känna personen ifråga, vi behöver inte ha setts i verkliga livet, men vi måste ha en relation utöver att vi ingår i samma krets på nätet eller att båda bloggar osv. Lite mer än så kan jag tycka krävs.

 Och jag tror att den här tjejen tänker sig för lite igen..."

Till inlägget på Lilla gummans webbtips

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!