Foto: AFTONBLADET / 85326

Prinsessan får namnet Estelle Silvia Ewa Mary

Sveriges nya tronarvinge får namnet Estelle Silvia Ewa Mary. Det meddelade kung Carl XVI Gustaf vid den kungliga konseljen på fredagsförmiddagen. Och vinnaren i amelias namntävling är....

Under den gångna veckan har amelias läsare kunna gissa på vilket namn den lilla prinsessa skulle få. Över 200 svar kom in och variationen bland namnen var stor. Vanligaste gissningarna var dock Alice och Astrid. 

Bland de mer ovanliga namnförslag finns Birgitta, Cecilia, Ulrika och Alicia. 

Namnet Estelle var det däremot INGEN som gissade på.... Inte så konstigt, kanske. Det är ett namn som få hade kunnat förutså!

Och vinnaren är....

Hm. Hur löser vi nu detta? Vi har ju en reseplattång att dela ut... Bland samtliga 301 finns det bara en enda rätt gissning bland de fyra namn som prinsessan tilldelats. Anders Eriksson från Kyrkhult gissade på Silvia och får därmed reseplattången hemskickad med posten. Grattis, Anders!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!