Peter gör Sverige roligare

En kvardröjande midsommarkänsla får vi i Peter Magnussons debutfilm Sommaren med Göran. Mer av Peter i svensk film tycker recensenten Samuel Mesterton.

Är Peter Magnusson med i allt just nu? Nej, men Sverige vore kanske ett roligare ställe om han var det. I ”Sommaren med Göran”, som han även skrivit, får han för första gången den där extra gnistan som filmer är så bra på att skänka – och han tar vara på den överraskande skickligt, som om det här vore hans fjärde och inte första film.

Nyblivne singelkillen Göran blixtförälskar sig i snygg blondin, och stalkar henne hela vägen till midsommarfest på västkusten. Jag skrattade högt flera gånger. Halvt förvånade gapskratt som bara igenkänning kan skjuta iväg. David Hellenius stjäl sina scener som bästis och Mirja Turestedt är oemotståndlig som romantisk motpart med tics. Sommaren 2009 börjar likna Sommaren med Peter. (SM)

Premiär 31 juli

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!