Foto: jonas ingerstedt

Perfekt 70-talskänsla men utan bra huvudkaraktär

Hannes Holms nya film har äntligen gått upp på biograferna. Den populäre Bill Skarsgård spelar huvudrollen, men recensenten anser att huvudkaraktären inte är någon höjdare i en för övrigt bra rulle.

"Himlen är oskyldigt blå"

Erigerade penisar, Ted Gärdestad-sommar, hög retro-faktor, Peter ”fucking” Dalle. ”Himlen” innehåller allt – utom en bra huvudkaraktär. Bill Skarsgård får sommarjobb på seglarrestaurangen i Sandhamn. Allt är frid och fröjd – tills han upptäcker att chefen (Dalle), som tagit honom under sina vingar, har en del fuffens för sig vid sidan om. 

Hannes Holm har fångat 70-talsvibben perfekt, kunde ha kallat filmen ”Jag minns mitt 70-tal”. Det är mjukiströjor, bruna skjortsnibbar, gäng som samlas och sjunger tillsammans, alkoholiserade föräldrar och klasskamp. Jag utmanar alla som minns årtiondet att finna fel.
Biopremiär 15 oktober

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!